Welk natuurgebied krijgt jouw stem?

Wat vind jij de mooiste natuur in Nederland? Dit is de Sallandse Heuvelrug. Foto: Elkedagvakantie

Wat vind jij de mooiste natuur in Nederland? Dit is de Sallandse Heuvelrug. Foto: Elkedagvakantie


Kuststrook of bosgebieden? Wateren of heidevelden? Polders of duinen? Wat is volgens jou ons mooiste, meest unieke en bijzondere natuurgebied of landschap in Nederland? Waar mogen wij trots op zijn? Iedereen mag dat laten weten door tussen 10 en 31 oktober 2016 zijn stem te laten horen horen via www.mooistenatuurgebied.nl.

Over het belang van het stemmen zegt de organisatie:

Met jouw stem kunnen wij:

  • investeren in de kwaliteit van onze natuurgebieden;
  • zorgen voor betere toegankelijkheid van onze natuur voor natuurliefhebbers;
  • onze mooiste natuurgebieden in binnen- en buitenland op de kaart zetten.

Extra geld

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken trekt 1,5 miljoen euro extra uit om de kwaliteit en toegankelijkheid van natuurgebieden in Nederland te verbeteren en om de Nationale Parken in binnen- en buitenland op de kaart te zetten. In totaal is er nu 4 miljoen euro tot 2018 voor versterking van de Nederlandse natuurgebieden en -landschappen.  De staatssecretaris zet een deel van het extra geld in voor de winnaars van de publieksverkiezing van het Mooiste natuurgebied van Nederland. Hij verhoogt het bedrag dat de drie mooiste natuurgebieden krijgen van 100.000 naar 300.000 euro.

Hollandse tulpen

Met de publieksverkiezing wil staatssecretaris Van Dam mensen meer betrekken bij wat onze natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen, net zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Hollandse tulpen en molens. Onder meer door te investeren in de kwaliteit van de natuur, verbeteren van de toegankelijkheid en het versterken van de voorzieningen moeten de gebieden aantrekkelijker worden voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Hierbij is het van groot belang dat er een goede balans blijft tussen het beschermen van de natuur en het beleven van de natuur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.