Zomerhits van 2016 volgens Spotify


Tromgeroffel…Wat was de zomerhit van 2016? Spotify weet het: “One Dance” van Drake was het populairst. Vandaag maakt Spotify de top 10 meest gestreamde nummers van de afgelopen zomer bekend. Het nummer “One Dance” van Drake prijkt wereldwijd bovenaan de lijst. Op de tweede plek komt Calvin Harris met “This is what you came for” en Sia staat op drie met het nummer “Cheap Thrills”.

Ook in Nederland staat Drake op nummer één, gevolgd door Justin Timberlake met “Can’t stop the feeling”. Het duo Calvin Harris en Rihanna staat met “This is what you came for” op nummer drie. Voor deze top 10 heeft Spotify de meest gestreamde nummers tussen 1 juni en 31 augustus 2016 gemeten.

Shanon Cook, Spotify’s muziektrend expert: ‘One Dance’ van Drake is echt een catchy nummer, in het voorjaar zagen we al dat dit een kanshebber was voor onze zomer top 10. Door de hits van Sia, The Chainsmokers en Calvin Harris zullen we de pittige, upbeat zomersound van 2016 niet snel vergeten!

Spotify’s top 10 meest gestreamde zomernummers in Nederland:
1. Drake (ft. Wiz Kid, Kyla) – One Dance
2. Justin Timberlake – Can’t stop the feeling
3. Calvin Harris (ft. Rihanna) – This Is What You Came For
4. Broederliefde – Jungle
5. Drake – Too Good
6. B-Brave – One Night Stand
7. Kungs, Cookin’ On 3 Burners – This Girl
8. Galantis – No Money
9. The Chainsmokers – Don’t Let Me Down
10. David Guetta (ft. Zara Larsson) – This One’s For You

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.