Zwemmen met een orca 


Stel, je komt terug van vakantie en je zegt tegen je collega’s ‘Ik heb met een orca gezwommen’. Dan zullen ze je toch niet geloven? Toch is dit wat er gebeurt in deze video uit Nieuw Zeeland. Daar komt een kayaker een (kleine) orca tegen en gaat met het dier in het water spelen. En als hij daarna weer verder vaart houdt het dier hem gezelschap. De opnamen zijn toevallig met een drone gemaakt bij Army Bay in Auckland. De surfer, Timothy Stewart, had al twee keer eerder gezwommen met orca’s vertelde hij later. Volgens de geldende wetten in Nieuw Zeeland is dat echter verboden. Je mag namelijk niet in een straal van 100 meter in de buurt van een walvis komen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.