Zwitserland: Terug van weg geweest

Sneeuwplezier in Zwitserland. Foto: Elkedagvakantie

Sneeuwplezier in Zwitserland. Foto: Elkedagvakantie


Zwitserland lijkt terug van weggeweest. Het land van de wintersportvakanties en de kaasfondue was altijd al een geliefd vakantieland maar ondervond in 2015 door een koerswijziging van de Zwitserse Frank een flinke terugval. Echter, voor het komend winterseizoen lijkt het tij zich te keren in het voordeel van Zwitserland. Vakantie-organisatie Interhome merkt namelijk een enorme toename in het aantal boekingen naar het land.

Interhome ziet zelfs een groei van 20% in boekingen naar Zwitserland voor komende winter. Bij een focus op de kerstperiode is een groei van 30% merkbaar. De regio’s Wallis en het Berner Oberland steken er met kop en schouders boven uit. Grote sneeuwzekerheid en veel hoog gelegen gebieden is voor veel mensen een motivatie om toch weer voor Zwitserland te kiezen.

Bergtoppen

Zwitserland is al decennia de perfecte bestemming om je wintersport te vieren. Het skigebied Matterhorn Zermatt is een perfecte plek voor wintersporters die op zoek zijn naar wat meer uitdaging. Hier bevinden zich vele rode en zwarte pistes. Voor minder ervaren skiërs is het skigebied Gstaad ideaal vanwege een groot aanbod aan blauwe, vlakkere pistes. Ook word opgemerkt door het onderzoek dat de grootste groei voor komende winter zich ondervond in het viersterren segment van de accommodaties. Men is weer bereid meer te betalen voor luxe, ook op de wintersport.

Koersverloop

Toen de koers van de Zwitserse Frank op 15 januari 2015 is teruggevallen, was er al een eerste herstel zichtbaar binnen een paar dagen. De perceptie bij mensen dat Zwitserland onbetaalbaar is geworden, is de rest van dat seizoen echter gebleven. De koers herstelt zich echter nog steeds in positieve zin. Inmiddels nemen de voordelen van Zwitserland als skibestemming weer de overhand.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.