180 dagen skiplezier in de Kitzbüheler Alpen

edv2013_wintersport_ski_bagage
De herfst is nog maar net aangebroken, de temperaturen dalen en de eerste natuursneeuw wordt alweer verwacht in de Kitzbüheler Alpen. Dat is misschien wat vroeg zul je denken. Niets is minder waar, want op 22 oktober gaat de eerste skilift hier alweer open. Daarmee zijn de Kitzbüheler Alpen het eerste niet gletsjer-skigebied dat in het skiseizoen start. In de vier Tiroolse vakantiegebieden Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal komen wintersporters zo 180 dagen lang aan hun trekken. Dankzij een combinatie van natuursneeuw en moderne sneeuwsystemen.

Groene kerst? No way!

Of de Kitzbüheler Alpen met de kerst bedolven liggen onder pakken natuursneeuw, of dat de dalen nog groen zijn en alleen de bergtoppen en pistes wit zijn, is nog de vraag. Maar één ding staat vast: het wordt zeker geen groene kerst en skiën is in de Kitzbüheler Alpen uitstekend mogelijk. „Onze collega´s van snowfarming leveren geweldige prestaties en garanderen een omvangrijk en goed geprepareerd piste-aanbod voor de feestdagen, al dan niet met kunstsneeuw mocht er te weinig natuursneeuw gevallen zijn. Ook voor de feestdagen is dit skigebied erom bekend dat vele skifanaten nog voor de grote meute uit, gebruik maken van onze zeer voordelige skivakantie-aanbiedingen“, zegt Katharina Szücs van der Kitzbüheler Alpen Marketing.
Actuele sneeuwberichten met video´s live van de piste zijn te zien op www.kitzalps.com/sneeuw

2750 km skipiste

Kitzbüheler Alpen AllStarCard verenigd met Salzburg Super Ski Card: Deze super skipas is er eentje voor wintersportliefhebbers die graag veel kilometers willen maken en de ´sterren´ van de hemel willen skiën. Het biedt met 25 aangesloten skigebieden toegang tot 2.750 kilometer skipiste in Tirol en Salzburg.
Alle skigebieden van de Kitzbüheler Alpen kunnen met deze super skipas ontdekt kunnen worden, waaronder de welbekende Streif-Familienabfahrt in het skigebied Kitzbühel-Kirchberg. Alsmede de verbinding tussen de skigebieden Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn met 270 kilometer samenhangende pistes. Evenzo de Waidringer Steinplatte in het Pillerseetal, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en St. Johann in Tirol met talrijke pistes.

De Kitzbüheler Alpen beslaan vier vakantiegebieden: Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal. De in het totaal 20 oorden rondom Kitzbühel, waaronder bekende plaatsen als Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn, zijn typerend voor bewaarde Tiroolse charme. Een sterk punt van deze bestemming is het omvangrijke aanbod voor families, wandelaars, outdoor- en sportliefhebbers. De Kitzbüheler Alpen skigebieden behoren tot de beste en modernste van de wereld. Niet voor niets luidt het credo dan ook ´einfach bärig´ (= gewoon cool)! www.kitzbueheler-alpen.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.