ANWB fietsknooppuntenplanner voor avonturiers

Fietsen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie

Fietsen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie


Steeds meer fietsers ontdekken de mogelijkheden om met fietsknooppunten routes uit te stippelen. De fietsknooppuntplanner heeft sinds mei zo’n 730.000 unieke bezoekers gehad. De ANWB verwacht dat met de nieuwe opties en mogelijkheden die de planner biedt, dat het bezoek aan de site het komende jaar zal verdubbelen.

De ANWB ontving tal van suggesties van leden voor verbetering. Zo is de routeplanner nu full-screen, over de volledige breedte van het scherm, te gebruiken. Ook is het mogelijk om een fietsroute van stad tot stad te plannnen. Om het gebruik van de punten te stimuleren kunnen fietsers dit najaar meedoen aan een knooppuntenspel.

Verder past de planner zich automatisch aan voor het soort apparaat dat de fietser gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat 60% de desktop, 27% tablet en 13% op mobiel de planner raadpleegt.Op de knooppuntenplanner kan de fietser ook een Gastvrij-punt (herkenbaar aan een koffiekopje) toevoegen aan de route. Dit is een horecagelegenheid waar een E-bike opgeladen kan worden, de bezoeker een kopje koffie kan drinken of even kan uitrusten.

De komende maanden gaat de ANWB aan werk met de overige vragen van leden, zoals het bewaren van gemaakte routes, het delen hiervan en het beoordelen van een route.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.