Broers Bauer wagen zich in Ierland

Frans beklimt de rotsen van Malin Head.

Frans beklimt de rotsen van Malin Head.


Het programma Vive La Frans is weer begonnen. In voorgaande afleveringen konden we al zien hoe Frans Bauer en broer Dorus door Engeland en Schotland reisden. Nu is het de beurt aan Ierland en Noord-Ierland. Vanaf 15 oktober dompelen de Bauers zich drie weken lang onder in de Ierse muziek en cultuur. Klimavonturen aan de kust van Donegal, verkleedpartijen op de filmset van Game of Thrones en een bezoek aan oud-Ajaxspeler Jean Paul van der Velde: genoeg om van te genieten.

Riverdance

Tijdens de eerste aflevering in Ierland maken de broers kennis met de typisch Ierse Riverdance. Met speciaal aangeschafte Riverdance schoenen wagen de broers ook een dansje. De week daarop duiken Frans en Dorus dieper in de Ierse sferen met een bezoek pubs, Leprechaun fluisteraars en Ierse geitenhouders.

Game of Thrones

De laatste aflevering brengen ze een bezoek aan Jean-Paul van der Velde, tegenwoordig een acteur met een eigen Bed & Breakfast in Noord-Ierland. Samen met hem duiken ze in de wereld van Game of Thrones in Winterfell, waar zich meerdere filmlocaties van de serie bevinden. Jean-Paul heeft zelfs een rol gehad in de serie.

Ook Malin Head (noordelijkste punt van Ierland) en Tory Island komen aan bod. De broers trotseren hier de elementen aan de ruige westkust van Donegal tijdens een les rotsklimmen. Op Tory Island gaan zij op audiëntie bij de koning van het eiland, die door de 170 inwoners van het eiland is gekozen. Met een overnachting op dit eiland sluiten Frans en Dorus hun Ierlandavontuur en het vierde seizoen van Vive la Frans af.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.