De complete lijst voor een bezoek aan New York in december


NYC & Company, New Yorks officiële verkeersbureau, nodigt reizigers van alle hoeken van de wereld uit om de stad te bezoeken tijdens het feestelijkste seizoen van het jaar. Van de Macy’s Thanksgiving parade, tot de prachtig versierde Rockefeller kerstboom en de Times Square ‘ball drop’ op oudejaarsavond, er zijn meer dan genoeg reden om af te reizen naar New York in december. Om alvast volledig is de sfeer te komen heeft NYC & Company een inspiratie filmpje gemaakt met alle highlights.

New York in december bezoeken voelt als een sprookje. Het is de tijd dat alle hotels, attracties, restaurants en winkels hun beste beentje voor zetten om ervoor te zorgen dat iedereen in de stad een onvergetelijke tijd beleeft. Met de leukste evenementen in alle vijf de stadsdelen is er nooit een tekort aan mooie uitzichten, leuke activiteiten, heerlijk eten en de beste hoteldeals voor deze maand.

De pepernoten liggen bij ons alweer in de winkel en voor je het weet is de laatste maand van 2016 alweer aangebroken. En juist daarom heeft NYC & Company een volledig overzicht van de feestelijke activiteiten in New York gemaakt en deze uitgewerkt in een heuse holiday guide, je vindt deze op nycgo.com/holidays.

De gaafste activiteiten:

 • De 90ste editie van de Macy’s Thanksgiving parade komt eraan. Op 24 november start hier het seizoen met gigantische helium ballonnen enfanfares, ook zullen verschillende beroemdheden hun opwachting maken (social.macys.com/parade/).
 • De wereldberoemde Rockefeller kerstboom wordt op 30 november opgetogen. De prachtige versieringen en lichten zijn tot 7 januari aan de voet van het Rockefeller Center te bekijken (rockefellercenter.com).
 • Terug van weggeweest; The Rockettes zijn vanaf 11 november t/m 2 januari te vinden in de Radio City Christmas Spectacular. In de extravagante kostuums komen zowel nieuwe dansnummers als de traditionele favorieten aan bod (radiocitychristmas.com).
 • Geen enkel ballet doet meer denken aan Kerst dan de notenkraker. Het New York City Ballet voert deze show dan ook op vanaf 25 november t/m 31 december (nycballet.com).
 • De hele maand december, m.u.v. kerstavond en 1e kerstdag, is er de mogelijkheid om de ‘a Slice of Brooklyns Christmas Lights Tours’ te doen. Alles zal er oogverblindend uitzien (asliceofbrooklyn.com).
 • Voor de 25e keer zal de Holiday Train Show plaatsvinden in de New York Botanical Garden tijdens de feestdagen. Meer dan 150 iconische gebouwen zijn te zien in miniatuurversie van de stad, deze worden gepasseerd door modeltreinen. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 19 november tot 16 januari (nybg.org).
 • Slechts aan paar stappen verwijderd van de Staten Island Ferry, bevind zich een ware traditie. Voor de 13e keer wordt dit jaar de St. George Theatre Christmas Shows opgevoerd. Van 9 t/m 11 december spelen meer dan 100 acteurs de sterren van de hemel onder begeleiding van een groot orkest (stgeorgetheatre.com).
 • Schaatsen hoort natuurlijk bij kerstmis in New York. Er zijn dan ook genoeg plekken waar je je kunsten kan vertonen; bij het Rockefeller Centre, in Bryant Park, bij Brookfield Place en in Central Park.
 • Het Louis Armstrong House Museum, organiseert jaarlijks leuke tours tijdens de feestdagen. De opname van ‘Twas the night before Christmas’, ingesproken door Louis Armstrong zelf, kan hier beluisterd worden (louisarmstronghouse.org).
 • Het record winnende Gingerbread Lane bij New York Hall of Science komt ook weer terug dit jaar. Vanaf 11 november tot 15 januari worden hier zo’n 1000 handgemaakte peperkoeken huizen en structuren uitgestald.
 • De Grand Army Plaza’s in zowel Manhattan als Brooklyn hosten speciale vieringen rond het Festival of Lights tussen 25 en 31 december.

De leukste winkels:

 • Veelbefaamde warenhuizen, waaronder Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Lord & Taylor and Tiffany & Co, hebben speciaal ingerichte etalages tijdens de feestdagen.
 • Waarschijnlijk de bekendste winkelstraat van de wereld; Fifth Avenue. Tussen al deze mooie merken vind je zeker weten het juiste cadeau voor onder de kerstboom.
 • Kerstmarkten kunnen natuurlijk niet ontbreken als het gaat over de feestdagen en winkelen. Zowel toeristen als locals vinden het heerlijk om de markten af te struinen op zoek naar leuke cadeaus. Bryant Park, Union Square, Columbus Circle en Grand Central Terminal hosten dan ook verschillende fairs.
 • Fan van luxeproducten? Reis dan af naar Lower Manhattan, waar afgelopen jaar Brookfield Place is geopend. Hier vind je producten van retailers als Ermenegildo, Zegna, Gucci, Tory Burch en Salvatore Ferragamo (brookfieldplaceny.com).
 • De combinatie van retail, dineren, cultuur, kunst en architectuur is al uitnodigend op zich. Dit alles gevestigd in het Westfield World Trade Center, zal er zeker voor zorgen dat iedereen zich vermaakt (westfield.com).

De beste hotels:

 • In de big city zijn meer dan genoeg nieuwe hotels te vinden; The Beekman, Four Seasons New York Downtown en de twee nieuwe vestigingen van Arlo Hotels heten je dan ook meer dan graag welkom.
 • Z Hotel NYC biedt een speciaal Making Memories pakket aan vanaf 7 oktober tot 24 december. Binnen het pakket vallen de overnachting, diner voor twee, schaatsen bij het Rockefeller Center en een fotoboek waarin alle mooie herinneringen kan bewaart kunnen worden.
 • Een ander hotel dat een leuke combi aanbiedt is het ROW NYC. Wanneer je de Bloomingdales Shop & Stay boekt, krijg je een Bloomingdales $50 cadeaukaart, weekendtas, vip lederen portemonnee, sleutelhanger en speciale aanbiedingen in de winkel (rownyc.com).
 • Conrad New York heeft het Conrad Skate pakket bedacht om mensen iets unieks te laten ervaren. Binnen dit pakket valt het verblijf, een ontbijt bij ATRIO, privé schaatslessen van olympische schaatser bij The Rink in Brookfield Place, een spectaculair gesigneerd cadeau en warme choco om het af te sluiten (conradny.com).
 • Tussen Thanksgiving en nieuwjaarsavond wordt het Holiday On Point pakket aangeboden door The Time Hotel New York. Naast het verblijf in een van de suites zit er ook een kaviaar pizza, fles Dom Perignon en een limo transfer van en naar het vliegveld bij inbegrepen (thetimehotels.com).
 • Champagne Wishes, de nieuwe deal van The Surrey, viert het nieuwe jaar met luxe. Een fles Veuve Cliquot, truffels en een champagne behandeling in de spa van het hotel brengen je helemaal in de feestsfeer (surrey.com).
 • Als laatste biedt The Loews Regency een echte kerst ervaring aan. Een grote kerstboom, warme chocolademelk, een Kate Spade New York pyjama en kerstverhalen in de lobby laten zien dat New York super knus kan zijn.

Het lekkerste eten:

 • Tavern on the Green in Central Park biedt een heerlijke vastgestelde 3-gangen brunch aan. Daarnaast kun je met de kerstdagen genieten van het Traditional Tavern on the Green Christmas diner voor $125 per persoon (tavernonthegreen.com).
 • Een speciale kerst high tea kan worden geboekt bij The Palm Court at The Plaza. Genieten van smakelijke delicatessen op kerstavond of 1e kerstdag kun je hier als geen ander doen (theplazany.com).
 • Een iets lager budget, maar toch zin om goed te eten dan is Red Rooster Harlem de place to be. Een vastgesteld menu voor maar $55 laat je kennismaken met traditioneel Amerikaans eten zoals maisbrood, pompoensoep, geroosterde kalkoen en meer (redroosterharlem.com).
 • De foodies onder ons moeten David Chang’s Momofuku Ko uitproberen. Voor een speciaal 8-gangen menu betaal je met kerst $225 per persoon, maar dan heb je ook wat (ko.momfuku.com)!
 • The Lambs Club presenteert een speciale brunch elke zaterdag in december en op eerste kerstdag. Geheel verzorgd met de lekkerste seizoen ’s gerechten en kerstzangers (thelambsclub.com).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.