Denemarken, het land van Trolls


VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, heeft een toeristische campagne gelanceerd tegelijk met de première van de film Trolls van DreamWorks Animation. Nederland is het eerste land ter wereld waar de film in de bioscopen vertoond wordt. Na deze première zal de campagne op tien andere markten in Europa, de Verenigde Staten en Azië worden voortgezet. Met de campagne worden reizigers over de hele wereld opgeroepen om hun eigen geluksplekje te ontdekken in Denemarken, het thuisland van de originele gelukstrollen waarop de film is gebaseerd .

De gelukstrol komt uit Denemarken
De oorspronkelijke gelukstrol (Gjøl Trolden) zag het licht in 1959 , toen Thomas Dam, een arme timmerman uit het vissersdorpje Gjøl aan de Limfjord in Noord-Jutland, op zoek was naar een leuk verjaardagscadeautje voor zijn dochtertje Lila. Hij besloot om zelf een figuurtje uit hout te snijden met haren van wol. De eerste gelukstrol was een feit. Anders dan de vaak boosaardige en slechte trollen die in de traditionele Scandinavische mythes en legendes voorkomen, staan de trollen van Dam symbool voor geluk en vrijgevigheid. Het is dus niet geheel toevallig dat deze kleine wezentjes uit een van de gelukkigste landen ter wereld komen.

‘Vind jouw geluksplekje in Denemarken’
In de film Trolls van DreamWorks Animation staan de gelukstrollen bekend om hun kleurrijke en overeind staande haren. Al die verschillende kleuren zijn ook in hun thuisland Denemarken te ontdekken. Dat Denemarken een echt trollenland is blijkt wel uit de eindeloze zandstranden, wandelende duinen en sprookjesachtige bossen waar je ieder moment een gelukstrol zou kunnen spotten. Naast het strand en de natuur kent Denemarken ook een groot aantal themaparken, een rijke Vikingcultuur en heeft het verspreid over het hele land pittoreske stadjes en dorpjes. Met de campagne ‘Vind jouw geluksplekje in Denemarken’ worden reizigers aangespoord om de gelukstrollen naar hun thuisland Denemarken te volgen.

Trolls – de film
Van de makers van Shrek komt nu de animatiefilm Trolls. De film vertelt het verhaal van de altijd optimistische Princess Poppy (met voice-over van Anna Kendrick), die de hulp van de chagrijnige en zelfvoorzienende trol genaamd Branch (met voice-over van Justin Timberlake) moet inschakelen om haar vrienden te redden. Samen beleven ze een hilarisch avontuur vol epische gebeurtenissen en originele liedjes.

VisitDenmark website: www.visitdenmark.nl/trolls
DreamWorks Animation Trolls: www.dreamworks.com/trolls

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.