Digitalisering van de piste in het Brixental

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie


Hightech ski’s, een opvallend snowboard of een fluorescerende helm en skibril volstaan allang niet meer op de piste. Steeds meer wintersporters zijn volledig uitgerust met gadgets en gear die o.a. hun snelheid en pistekilometers meten en hun skills vastleggen op camera. De Oostenrijkse regio Kitzbüheler Alpen – Brixental speelt in op deze trend door apps aan te bieden, zoals de SkiLine app die aan de hand van je skipas je persoonlijke prestaties op de piste registreert. Al op 22 oktober 2016 gaat het skiseizoen van start in de Kitzbüheler Alpen – Brixental, het gebied dat de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf beslaat. Het is het eerste niet-gletsjer wintersportgebied van het seizoen waar skiërs en snowboarders op de berg te vinden zijn.

Digital nomads in de sneeuw

De Kitzbüheler Alpen – Brixental bieden op steeds meer plekken gratis WiFi aan, zoals in de meeste liften/gondels en zelfs in berghutten in the middle of nowhere. Ga je komend seizoen op wintersport in het Brixental? Vergeet dan niet de volgende apps te downloaden:

  • SkiLine.cc app: Als je in deze app je skipasnummer invoert, wordt jouw persoonlijke prestatiecurve opgeslagen. Zo track-en-trace je o.a. welke liften je allemaal hebt genomen, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel pistekilometers en hoogtemeters je hebt gemaakt. Ook kun je met de app je eigen skivideo maken of concurreren met anderen in SkiLine wedstrijden.
  • Kitzbüheler Alpen – Brixental app: Je mobiele reisgenoot! Deze app biedt alle informatie over accommodaties, restaurants en ski-, fiets- en wandelroutes in de regio. Ook kun je in de app de actuele liften- en pistestatus en weersomstandigheden checken, alsmede speciale activiteiten zoals langlaufen en rodelen.
  • SnowSafe app: Veiligheid op de piste staat natuurlijk voorop. De SnowSafe app waarschuwt je o.a. voor lawinegevaar en beschikt over een GPS-functie om je te kunnen lokaliseren in geval van nood.

 

En… actie!

Ook actiecamera’s, waarvan de GoPro het bekendst is, zijn tegenwoordig helemaal hot op de piste. Wintersporters leggen hun prestaties en verbeteringen ten opzichte van het vorige seizoen graag vast op camera. Begrijpelijk; het levert natuurlijk spectaculaire beelden op. Op steeds meer helmen kun je moeiteloos je actiecamera bevestigen. Sommige diehards hebben daarnaast nog een selfiestick bij zich waarmee ze zichzelf en de omgeving filmen. Hoewel drones ook steeds populairder worden op vakantie, zijn deze niet toegestaan op de piste omdat ze jou en andere skiërs of snowboarders in gevaar kunnen brengen.

Hoe kom je er?

Vanaf Schiphol vlieg je in zo’n 1,5 uur naar Innsbruck of Salzburg, vlakbij de Kitzbüheler Alpen – Brixental. Wie het dit keer wat groener aan wil pakken, neemt de nieuwe sneeuwexpres; een wintersporttrein waarmee je al vanaf 29 euro per persoon naar het Brixental reist.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.