Dit helpt jou naar een volgende vakantie

Fotograferen tijdens je vakantie. Foto: CC0

Fotograferen tijdens je vakantie. Foto: CC0


We kennen het allemaal: die heerlijke gedachte van jezelf tourende door een mooie stad, of van jezelf op een wit strand met een lekker drankje in je hand. Dat hoeft niet ver weg te zijn, maar er moet nog veel gebeuren voordat je daar bent.

Maak een goede bestemmingskeuze

Het moeilijkste aan een vakantie kiezen is de locatie. Er is zoveel moois te zien in de wereld! Bekijk van te voren goed waar je naartoe wilt. Heb je veel budget? Dan kun je de wat kleinere reisjes voor later bewaren en nu groot uitpakken. Maak een selectie van landen waar jij echt nog eens een keer heen wilt in je leven. Neem bijvoorbeeld Vietnam: wie wil daar nou niet geweest zijn! Heb je nu wat minder budget? Dan is het goed om te kijken naar landen binnen Europa. Kijk daar ook naar de valuta in het land en hoe duur alles ongeveer is. Zo is Londen nu bijvoorbeeld erg voordelig: de pond is namelijk even duur als de euro geworden! In Londen kun je veel dingen bezichtigen en vastleggen. Zo komt die goede camera op je nieuwe iPhone 7 goed van pas.

Reisorganisatie of zelf regelen?

Het handigste is natuurlijk altijd je reis boeken bij een reisorganisatie. Meestal zit daar een vlucht, transfer en de accommodatie bij. Dat is dus 3 dingen in 1 keer geregeld. Maar meestal ben je dan wel net iets duurder uit dan dat je het zelf regelt. Om het wat goedkoper en avontuurlijker te maken kun je het zelf regelen. Je kiest de goedkoopste vlucht uit, zoekt een mooie accommodatie online en pakt de taxi naar je accommodatie. Zo zie je nog eens wat!

De handigste apps om een accommodatie te zoeken

Ja, makkelijk gezegd: een accommodatie zoeken. Maar stiekem is dit nog best lastig met al dat aanbod tegenwoordig. Daarom hebben wij een selectie van apps/websites gemaakt waarmee je de juiste accommodatie gaat vinden.

  1. Sunweb: Sunweb is een reisorganisatie die al jaren bestaat, en heeft dus ook een goede ervaring in het regelen van een goede accommodatie voor jou. En dat ook nog voor een goede prijs! Sunweb is goed te bedienen op de website, maar heeft tegenwoordig ook een applicatie.
  2. Airbnb: je hebt er vast wel eens van gehoord. Het idee is dat je een appartement van een bewoner die op dat moment niet thuis is kunt huren. Download de app of bekijk op de website. Je kunt precies aanvinken wat je huis moet hebben door het gebruik van de filters. Heel handig!
  3. Booking.com. Booking is de wereldleider in online reisdiensten. Hier vind je dus altijd iets wat bij jou past!

Download een van deze apps op jouw mobiel en kies jouw nieuwe vakantie uit. Ga je niet met het vliegtuig, maar ga je liever met de auto op vakantie? Dan zijn de twee onderste opties het beste voor jou.

Je vakantie voorbereiden

Je hebt je accommodatie geregeld, eventueel je vlucht en je bent klaar om te gaan. Of niet? Er is natuurlijk ook altijd nog de voorbereiding van je vakantie. Welke plekken moet jij namelijk zien? Welke spullen mag je echt niet vergeten? Bereid je goed voor en je zult een stuk minder stress hebben als je naar jouw bestemming gaat. Veel plezier tijdens jouw aankomende vakantie!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.