Erasmus Experience in Rotterdam

De Skyline  van Rotterdam met de Erasmusbrug. Foto: CC0/Pixabay

De Skyline van Rotterdam met de Erasmusbrug. Foto: CC0/Pixabay


Rotterdam is verrijkt met de Erasmus Experience. De Erasmus Experience in Bibliotheek Rotterdam is geopend door koning Willem-Alexander. Met deze interactieve tentoonstelling word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je deze door de ogen van de humanist en bekendste Rotterdammer, Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn in deze Experience belangrijke inhoudelijke thema’s.

Bibliotheekdirecteur Theo Kemperman en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaven een toespraak. Na de opening kregen de koning, burgemeester Aboutaleb en Commissaris van de Koning Rogier van der Sande een rondleiding en werden zij naar de kluis geleid, waar conservator Adrie van der Laan hen het opgeslagen werk van Erasmus toonde. Circa vijfduizend werken van de in Rotterdam geboren humanist Erasmus vormen de basis van de interactieve en permanente tentoonstelling, die zich richt op een breed publiek van jong tot oud. Speciaal voor jongeren is er eveneens een educatief programma ontwikkeld.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.