Keukenhof kiest voor 2017 voor Dutch Design

Tuinmannen aan het werk met Dutch Design in Keukenhof, het thema voor 2017.

Tuinmannen aan het werk met Dutch Design in Keukenhof, het thema voor 2017.


De tuinmannen van Keukenhof hebben de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Dutch Design. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof. Het Keukenhof thema voor 2017 is namelijk “Dutch Design”. Dutch Design wordt uitgebeeld in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar.

Daarnaast staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design. Ook twee van de inspiratietuinen zijn aan het thema gewijd.

Dutch Design kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid gecombineerd met innovatieve oplossingen. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Ook vandaag worden Hollandse ontwerpers wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ontwerpen op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema in het komende Keukenhof seizoen.

Het bloemenmozaïek toont een op Mondriaan gebaseerd schilderij gecombineerd met design stoelen. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 80.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus. Keukenhof is in 2017 geopend van 23 maart t/m 21 mei.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.