KLM Huisje is Hotel New York

Hotel New York in het Holland America gebouw. Foto: CC0/Pixabay/ajapink

Hotel New York in het Holland America gebouw. Foto: CC0/Pixabay/ajapink


KLM viert haar 97ste verjaardag deze maand met een nieuw Delfts blauw huisje. Hotel New York in Rotterdam is gekozen tot het 97e KLM-huisje.

Het 97e huisje werd op feestelijke wijze onthuld op het Stoomschip (SS) in Rotterdam. President-directeur KLM Pieter Elbers overhandigde het huisje officieel aan de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb en de heer en mevrouw Westers, de exploitanten van Hotel New York.

“Ik ben verheugd over de keuze voor Hotel New York als 97ste KLM-huisje. De Holland-Amerika lijn was eind negentiende eeuw de belangrijkste verbinding tussen Europa en Amerika en het Noord-Atlantische routenetwerk van KLM is nu een van de belangrijkste verbindingen tussen Europa en de Verenigde Staten. In mei dit jaar hebben we nog het bestaan van onze 70-jarige lijndienst naar New York gevierd.” – Pieter Elbers President-directeur KLM

Dat KLM al 70 jaar passagiers een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en New York biedt, is een grote mijlpaal en een symbolisch moment. Veel van de belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van KLM hebben een link met Noord-Amerika. Bovendien is na Europa, Noord-Amerika de grootste markt voor KLM. Samen met partner Delta Air Lines vervoert KLM ruim 2,8 miljoen passagiers tussen Amsterdam en Noord-Amerika.

Geschiedenis KLM-huisje

KLM reikt sinds de jaren vijftig Delfts blauwe huisjes uit aan boord. De huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw huisje aan de straat toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.