Kookkunst van hoog niveau in Oostenrijk

Uit eten in de vakantie. Foto: Elkedagvakantie

Uit eten in de vakantie. Foto: Elkedagvakantie


Uit het Puradies in Oostenrijk komt goed nieuws voor vakantiegangers: Het recreatiecentrum in de bergen van het Salzburger Land wordt precies bij de start van het winterseizoen geopend. De bouw en inrichting vorderen vlot en volgens plan. Momenteel neemt de verfijnde topkeuken zijn intrek in het Puradies. Met Andrè Stahl heeft de hôteliersfamilie Madreiter een van de 20 beste koks van Oostenrijk binnen weten te halen voor hun vakantie-oase in de Alpen.

Andrè Stahl is een van de bekendste koks van zijn generatie. In 2014 is hij door de Duitstalige Restaurant & Hotel-Guide verkozen tot “Kok van het jaar 2015”. Hij heeft in restaurant Caramé in Velden al bovenregionale furore gemaakt. 2 ‘koksmutsen’ en 16 punten van Gault Millau, 5* en 96 punten van het Oostenrijkse culinaire tijdschrift À la Carte en 3 ‘vorken’ en 92 punten van de Oostenrijkse culinaire uitgeverij Falstaff bekronen zijn keuken.

Eikenhout

In de bar & lounge “Freiraum” (de bar is een in Europa niet eerder vertoond design-highlight van 16.000 blokjes eikenhout) zal hij gerechten met licht Aziatische invloeden gaan bereiden. De gasten kunnen zowel excellente halfpensionmenu’s verwachten als een dagelijkse extra keuze uit het Puradies menu en de à la carte-keuken.

Het Puradies omvat 60 nieuwe suites met hemelbedden en grote terrassen van tot 50 m². Innovatieve restaurants, een bonbonmakerij en het kruidenierswinkeltje met producten van de eigen bio-boerderij zullen deel uitmaken van de nieuwe vakantiewereld in de Alpen. Een ruim 500 m² groot badhuis “Innere Mitte” is al in de herfst van 2015 een zonnige luxe ruimte geworden met 360 graden uitzicht. Ski in – Ski out op topniveau vlak naast de piste van het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is in het Puradies aangekondigd vanaf december 2016.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.