Les Menuires klaar voor Hollandse ski-gasten

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Les Menuires is volgens eigen zeggen de place to be om te skiën of snowboarden. Hoewel Les 3 Vallées natuurlijk de grootste trekpleister blijft, weet ook het skigebied van Les Menuires de meest veeleisende skiërs voor zich te winnen. De uiteenlopende pistes, de voorzieningen van topkwaliteit en vooral de sneeuwzekerheid hebben het skioord in staat gesteld het “Sneeuwgarantie” label te voeren. Bovendien laat het “Famille plus” label zien dat de wintersportparel ook uitermate geschikt is voor gezinnen.

Inspelen op trends
Het verzamelen van herinneringen is anno 2016 belangrijker dan ooit. Met het hele gezin op vakantie en een gezellig samen zijn betekent het creëren van herinneringen voor later. In Les Menuires vind je verschillende familie-proof accommodaties voor gezinnen met kinderen of grotere families. Knusse logeeradressen waar samen de Kerst of voorjaarsvakantie gevierd kan worden. Maar ook restaurants als ‘Chez Pepe’, een afgelegen berghut waar gasten door de sneeuw met fakkels naar toe lopen, maakt van een avondje uit eten een onvergetelijke herinnering.”

Onbekendere bestemmingen worden steeds aantrekkelijker bevonden. Les Menuires is zo’n ‘under the radar’ bestemming en doet niet onder voor de nummer 1 van Les 3 Vallées ‘Val Thorens’. Minder bekendheid betekent minder druk en een andere beleving. De piste, accommodaties, winkeltjes en bars zijn in Les Menuires op loopafstand van elkaar te vinden terwijl de pistes genoeg ruimte bieden voor afwisselende afdalingen.

Les Menuires in cijfers
Investeringen in het skigebied voor seizoen 2015/2016 en 2016/2017 door SEVABEL: 19,5 miljoen €
Investeringen in beginnerspistes en goede sneeuwcondities voor het winterseizoen 2016/2017: 1,5 miljoen €
160 km in 81 pistes: 8 zwart, 24 rood, 37 blauw, 12 groen
33 liften
16 piste restaurants
443 sneeuwkanonnen, 50% van het gebied dekkend
2 rodelbanen, waarvan 1 op rails
28 km crosscountry ski pistes
1 sneeuwpark
5 fun zones
1.486.636 skidagen in 2015/2016
27.180 bedden voor toeristen
Aantal toeristische overnachtingen per jaar: 1.527.500

Les 3 Vallées in cijfers
600 km piste: 328 pistes waarvan 35 zwart, 107 rood, 131 blauw en 55 groen
166 skiliften
53 restaurants aan de piste
2.286 sneeuwkanonnen die 49% van het gebied bedekken
8 stations: Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.