Nieuw bezoekerscentrum in de Eifel

Wandelen op de Eifelsteig met op de achtergrond de Urfttalsperre: © Eifel Tourismus / Dominik Ketz

Wandelen op de Eifelsteig met op de achtergrond de Urfttalsperre: © Eifel Tourismus / Dominik Ketz


Wildernis en Noordrijn-Westfalen, een combinatie die niet zo voor de hand ligt. Sinds kort is die wildernis voor iedereen beleefbaar in de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Wildnis(t)räume’ in het net geopende Nationalpark Zentrum Eifel. Het bezoekerscentrum is onderdeel van het plan om de beruchte NS-Ordensburg – een opleidingsinstituut van de nazi’s – om te vormen in het Forum Vogelsang IP, een internationale plek voor ontmoetingen en scholingen. Naast een historisch gebouwencomplex met tentoonstellingen over de nationaalsocialistische periode is Vogelsang IP nu ook een informatie- en startpunt voor wandelaars.

Wandelknooppunt in het Nationaal Park
Het bezoekerscentrum is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen door het Nationalpark Eifel. Vogelsang IP is een knooppunt binnen het netwerk van wandelpaden in het park. Hier kruisen bijvoorbeeld de langeafstandswandelpaden Eifelsteig en Wildnistrail elkaar en meerdere rondwandelingen van tussen de 6 en 14 kilometer gaan hier van start. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht over de omringende natuur: het stuwmeer Urftsee en het uitgestrekte bosgebied Kermeter.

Een stukje echte wildernis
In het Nationalpark Eifel leven zo´n 8.700 verschillende soorten dieren en planten. Een bezoek aan de tentoonstelling ‘Wildnis(t)räume’ is een goede voorbereiding voor een wandeling door de echte wildernis buiten. Beleef het bos en zijn bewoners met alle zintuigen. Bekijk in de 3D-film hoe een bos ontstaat, luister naar bijzondere natuurgeluiden en voel hoe zacht de vacht van dieren is. Wie er de tijd voor neemt kan hier ontdekken hoe spannend de natuur is. De tentoonstelling geeft ook voorlichting over natuur- en milieubescherming.

Korte kennismaking met de Eifelsteig
De 4e etappe van de Eifelsteig, de 313 km lange wandelroute dwars door de Eifel, komt langs Vogelsang. Maak kennis met de interessante geschiedenis, de mooie natuur en pittoreske dorpjes onderweg. Wandel bijvoorbeeld richting Einruhr. Geniet van het mooie uitzicht over de Urftsee. De hoogvlakte van Dreiborn werd na de Tweede Wereldoorlog eerst door de Engelsen en daarna door de Belgen als militair oefenterrein gebruikt. Vooral als in de zomer het ‘Eifelgoud’ – de brem – in bloei staat, is het hier schitterend. Meer informatie: eifelsteig.de.

Meer informatie: www.eifel.info
Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstraße 1, 54595 Prüm, tel.: + 49 (0) 6551 96560 | info@eifel.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.