Nieuwe sneeuwkunst in Oostenrijk

De winnende sneeuwsculptuur ‘Circusleeuw’ van het Zuid-Tiroler team Simon Rauter en Peter Waldboth uit 2016© TVB Paznaun – Ischgl

De winnende sneeuwsculptuur ‘Circusleeuw’ van het Zuid-Tiroler team Simon Rauter en Peter Waldboth uit 2016© TVB Paznaun – Ischgl


De 24e editie van het sneeuw- en ijsculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl staat dit jaar in het teken van ‘Gastronomie’. Dit thema is niet voor niks gekozen, Ischgl staat namelijk al jaren hoog genoteerd als culinaire hotspot in de Alpen bij gastronomische graatmeters zoals Gault Millau. Tien teams van professionele beeldhouwers en kunstenaars gaan vanaf 9 januari met grote blokken sneeuw aan de slag. De enorme kunstwerken zijn ware blikvangers op de skipistes van de Silvretta Arena. De sculpturen zijn tot begin mei gratis te bewonderen.

Een chef-kok bij een oven, een enorme pollepel op de slalom run, ijs gekoelde Champagne of een speenvarken aan het spit… Wintersporters skiën deze winter in de grote buitenkeuken van Ischgl. Vanaf maandag 9 januari creëren internationale kunstenaars, in slechts 5 dagen, tien imposante sculpturen. Op zondag 15 januari kiest een professionele jury, de winnaar van deze ‘Shapes in White’-editie.

Het concept ‘Shapes in White’
“Wat te doen met al die sneeuw?” Dat is de vraag die de inwoners van Ischgl zich 24 jaar geleden hebben gesteld: het kunstproject ‘Shapes in White’ werd geboren. Sindsdien wordt ieder jaar een aansprekend thema bedacht en beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De kunstenaars met de beste ideeën worden uitgenodigd om binnen vijf dagen hun meesterwerken in het skigebied van de Silvretta Arena te ‘shapen’.

Ieder jaar worden toepasselijk thema’s gekozen. Van het 50-jarig jubileum van de Silvrettaseilbahn AG of de samenwerking met Volkswagen tot het thema ‘Talentenjacht’, omdat RTL dat jaar Ischgl had gekozen als locatie voor de populaire Duitse talentenshow DSDS (Deutschland sucht den Superstar). Met een vertegenwoordiging van maar liefst vijf restaurants in gerenommeerde culinaire gidsen en met diverse culinaire evenementen, zoals de ‘Culinaire Jacobsweg’ in de zomer en de ‘SterrenCup voor Koks’ in de winter, past het thema ‘Gastronomie’ volledig bij deze wintereditie van ‘Shapes in White’ in dit mekka voor fijnproevers.

Consumenten vinden meer informatie op: www.ischgl.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.