Notting Hill profiteert nog van hit-film

Notting Hill in Londen.

Notting Hill in Londen.


Dankzij de gelijknamige film met in de hoofdrollen Hugh Grant en Julia Roberts werd Notting Hill in één klap beroemd. Notting Hill is een rijke, modieuze buurt die zich uitstrekt over de wijken Kensington en Chelsea. Het straatbeeld bestaat uit prachtige Victoriaanse huizen, retro winkeltjes en trendy restaurants. De fameuze Portobello Road loopt van noord naar zuid door dit romantische Londense stadsdeel. Elke zaterdag is er een grote markt; leuk als je van snuisterijen, antiek en sierraden houdt.

Traditionele pub

De sfeer is lekker Engels. Voor een verantwoord kopje koffie ga je naar Daylesford Organic, cupcakes haal je bij The Hummingbird Bakery en een goed boek vind je in The Notting Hill Bookshop, bekend van de film. Ben je geïnteresseerd in kunst, loop dan eens binnen bij een van de talrijke galeries. De lunch gebruik je natuurlijk in een traditionele pub en die zijn er volop: The Cow, Hillgate, The Ladbroke Arms of Cock & Bottle. Op doordeweekse dagen is er ook een markt op Notting Hill, het aanbod is dan wat gevarieerder. Meer Londen-inspiratie en reistips zijn te vinden op www.stedentrips.nl. Stedentrips.nl heeft een aanbod van meer dan 70 steden en 1000 hotels in alle prijsklassen, van 2 tot 5 sterren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.