Peru toont eeuwenoude geheimen langs Moche Route

Peru. Foto:CC0/Pixabay/Fred Wanderley Fred

Peru. Foto:CC0/Pixabay/Fred Wanderley Fred


De Inca’s zijn met Machu Picchu verantwoordelijk voor de bekendste cultuurschat van Peru, maar ook andere beschavingen hebben hun sporen nagelaten in het land. De overblijfselen van de Mochica in het noordwesten van Peru zijn minstens zo interessant. Wie de, bij het grote publiek nog onbekende, Moche Route volgt, komt langs piramides, burchten, opgravingen en musea die laten zien dat hun beschaving één van de meest ontwikkelde ter wereld was. Ontdek hier de eeuwenoude geheimen van Peru.

Hooglanden

De Mochica leefden tussen 0 en 750 n. Chr. tussen de koude hooglanden van de Andes en de Peruaanse kust, maar pas zo’n dertig jaar geleden zijn de schatten van deze beschaving onder de zandbergen vandaan gekomen, waardoor het nu een unieke ontdekkingstocht voor toeristen vormt. Door het volgen van de Moche Route, tussen Chiclayo en Trujillo, komen bezoekers te midden van een prachtige natuur meer te weten over de vergeten rituelen, religies en levenswijzen van de Mochica.

Lady of Cao

Eén van de hoogtepunten van de Moche Route is tevens één van de opzienbarendste opgravingen van het land: de Lady of Cao. In de regio La Libertad, zo’n 70 km van Trujillo, werd in 2005 de mummie van deze vrouw van goede afkomst gevonden, nog in perfecte staat. Haar tatoeages, een spin en een slang, zijn nog zichtbaar op haar armen, voeten en vingers en de huaca (monument) voor haar begrafenis verborg enkele waardevolle schatten. Na deze ontdekking is hier het Cao museum geopend, dat ook zeker een bezoek waard is.

Zowel LATAM Perú als LC Perú onderhouden vliegverbindingen tussen hoofdstad Lima en Chiclayo.

Meer informatie: www.peru.travel

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.