Singapore Airlines vliegt vaker op Australië

Makkelijker in Sydney komen. Foto: CC0/Pixabay/ Patty Jansen

Makkelijker in Sydney komen. Foto: CC0/Pixabay/ Patty Jansen


Singapore Airlines introduceert een directe verbinding tussen Jakarta en Sydney en verhoogt tegelijkertijd de frequentie van Singapore naar zowel Indonesië als Australië. Onder voorbehoud van regeringsgoedkeuringen wordt de nieuwe verbinding met ingang van 23 november 2016 geïntroduceerd. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777 toestel. Binnenkort worden de vluchten opengesteld voor verkoop in de reserveringssystemen.

De nieuwe Singapore-Jakarta-Sydney route zal 3 keer per week worden gevlogen en wel op maandag, woensdag en vrijdag. De vluchten zullen om 20:15u uit Singapore vertrekken met aankomst in Jakarta om 21:00u. De doorvlucht naar Sydney vertrekt om 22:25u en zal de volgende dag om 09:30u in Sydney arriveren. De retourvluchten vanuit Sydney worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag met vertrek om 11:00u. Deze vluchten komen om 14:35u aan in Jakarta en de doorvlucht naar Singapore vertrekt om 15:35u. De aankomsttijd in Singapore wordt 18:10u (alle tijden zijn lokaal).

Drukke route

Daarnaast wordt de frequentie tussen Singapore en Jakarta uitgebreid met 8 retourvluchten per week. Singapore-Jakarta is de meest drukke route in het Singapore Airlines routenetwerk met 63 wekelijkse retourvluchten, oftewel 9 vluchten per dag. Met de extra vluchten komt het totale aantal wekelijkse vluchten op 71. Samen met de 3 vluchten op de Singapore-Jakarta-Sydney route wordt Jakarta maar liefst 74 keer per week aangevlogen.

Sydney is ook een belangrijke bestemming in het routenetwerk van Singapore Airlines met 31 wekelijkse vluchten vanuit Singapore. Met de nieuwe verbinding via Jakarta komt het aantal nu op 34 vluchten per week. “Indonesië en Australië behoren al tot de meest populaire bestemmingen in ons netwerk en de extra reisopties naar Jakarta en Sydney zijn een gevolg van een gezonde toename in de vraag van de consument”, aldus Singapore Airlines’ Senior Vice President Marketing Planning, Tan Kai Ping.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.