Skigebied Wilder Kaiser introduceert ‘ChildMagic’

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie


Skigebied Wilder Kaiser in Oostenrijk maakt zich klaar voor een nieuwe winterseizoen waarin het hele gezin kan genieten van bergen, sneeuw, sport, zon en vertier. Het skigebied dat bekend staat om kindvriendelijkheid, introduceert deze winter het ‘ChildMagic’ skiconcept en biedt tevens een babysitservice aan, zowel op de berg als in de vallei. Met ruim 284 kilometer aan pistes, is Wilder Kaiser één van de grootste skigebieden in Oostenrijk.

OMGEVING

De vakantieregio Wilder Kaiser met zijn vier dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll, is iets meer dan een uur rijden van de luchthaven van Innsbruck, Salzburg en München. Met een pendeldienst halen ze je op en brengen ze je rechtstreeks naar jouw accommodatie. En het plaatsje Scheffau staat bekend om zijn ‘Ski in & Ski Out’ service. Oftewel skiën tot aan de parkeerplaats. Dat is comfortabel voor gezinnen met (kleinere) kinderen. Dit jaar zijn er 140 extra parkeerplaatsen gecreëerd en er is een nieuw ski-depot.

Facts van het gebied:
• 284 km pistes
• Meer dan 1.700 sneeuwkanonnen garanderen 229 km sneeuw dekking
• 90 liften en kabelbanen
• Meer dan 70 rustieke, particuliere hutten, bergrestaurants en alpen ski-bars
• 22 skischolen, 13 van hen alleen in de regio Wilder Kaiser, speciaal voor kinderen
• Hele dag kinderopvang op de berg en in de vallei
• Söll is Oostenrijks grootste nacht skigebied
• 3 schijnwerper rodelbanen (dag en nacht rodelen tot 21:30 uur)
• 4 funparks, 3 ski film routes, SkiWelt chill-out ruimtes met gratis WiFi
• Alpen Iglo

ChildMagic

Het nieuwe ChildMagic programma leert kinderen van 3-6 jaar de basisbeginselen van skiën op een zeer speelse manier. In de wintersport scholen op KinderKaiserland in Scheffau en op Hexenkinderland in Söll, kunnen kinderen genieten van een gevarieerd ski programma. Alvast in Nederland voorbereiden op een vakantie naar Wilder Kaiser? Het skigebied is een samenwerking aangegaan met De Uithof in Den Haag, waar naar hartenlust genoten kan worden van wintersport voorpret in de skihal.
Meer info: www.wilderkaiser.info

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.