Skiseizoen geopend op de Stubaier gletsjer

Wandelen in de sneeuw. Foto: Elkedagvakantie

Wandelen in de sneeuw. Foto: Elkedagvakantie


Nu het ook in Nederland weer kouder wordt, begint het voor de wintersportliefhebber al te kriebelen. Zo ook in het Oostenrijkse gletsjergebied Stubai. Met het pak verse sneeuw dat hier de afgelopen dagen is gevallen en de meerdere pistes en liften die afgelopen weekend zijn geopend, is het skiseizoen officieel geopend.

Opening pistes en snowpark

Afgelopen dagen is er een flink pak sneeuw gevallen op de Stubaier Gletsjer. Precies op het goede moment, want afgelopen weekend zijn de eerste liften en pistes open gegaan. Maar liefst acht liften zijn al open en er kan geskied worden op vijf verschillende pistes en drie gletsjers, de Daunferner, de Windachferner en de Eisjochferner. Om de opening van het skiseizoen goed in te luiden vond dit het Weisse Wies’n Skioktoberfest plaats bij het Gamsgarten bergstation. Een groot feest met live muziek, traditioneel Oostenrijks eten en natuurlijk: bier. Komend weekend, op 22 en 23 oktober, gaat het Snowpark Stubai Zoo officieel open en dit wordt groots gevierd met onder andere verschillende freeski- en snowboard evenementen.

Compleet vernieuwde lift

Naast de geopende pistes en het snowpark staat op 29 oktober de lancering van de spiksplinternieuwe Eisgrat gondellift gepland. Met 4,7 kilometer is dit de langste kabelbaan van de Alpen en in de moderne cabines kunnen maar 3.000 mensen per uur worden vervoerd. Geen wachtrijen bij de lift meer dus. De cabines zijn met lederen bekleding, gratis wifi en een prachtig panorama-uitzicht erg conformtabel. En niet onbelangrijk; binnen een kleine 11 minuten sta je al op 2.900 hoogte boven op de berg.

Over Stubai

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol en is 35 kilometer lang. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven: de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjer skigebied van Oostenrijk, biedt gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni. Zie voor meer informatie: www.stubai.at/nl/.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.