Stubai tilt rodelen naar een hoger niveau

Rodelen tijdens de wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Rodelen tijdens de wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Van sneeuwzekerheid en perfect geprepareerde pistes tot tal van leuke evenementen en de nieuwste faciliteiten; Stubai is volgens eigen zeggen ‘een wintersportgebied waar alle ski- en snowboardfanaten van dromen’. Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk is continu bezig met innovaties en verbeteringen en vanaf het komende winterseizoen zijn deze toegankelijk voor de bezoekers. Met aan de ene kant de lancering van de spiksplinternieuwe, ultra moderne 3S Eisgrat Gondola op de Stubaier Gletsjer en aan de andere kant de première van het openluchtspektakel ‘Gaia – Stubai Mother Earth’ op 17 februari 2017, belooft het een mooi wintersportseizoen te worden. Verder zijn er noviteiten op het gebied van rodelen (sleetje rijden).

De nieuwste faciliteiten en evenementen
De lancering van de compleet vernieuwde Eisgrat kabelbaan staat gepland op 29 oktober. De driekabel is met 4,7 kilometer de langste in zijn soort in de Alpen en in de 48 ultramoderne gondels kunnen 3.000 mensen per uur worden vervoerd – twee keer zoveel als in de oude kabelbaan. Dat betekent geen wachttijden meer en in slechts 11 minuten boven op de piste staan. Daarbij beschikken de nieuwe cabines over echt lederen stoelen en gratis wifi. Dit in combinatie met een prachtig panorama uitzicht zorgt voor een heel ontspannen liftritje.

Naast de ultramoderne lift introduceert Stubai ook een nieuw spektakel aankomend winterseizoen. De openluchtshow ‘Gaia Stubai – Mother Earth’ zet de besneeuwde toppen en uitgestrekte bossen in een geheel nieuw licht. Dit multimediale ski- en dansoptreden is afkomstig van de wereldberoemde danser en choreograaf Enrique Gasa Valga en zal opgevoerd worden op 17 en 24 februari 2017.

Vernieuwde skigebieden
Ook de vier verschillende skigebieden in de Stubai Vallei worden continu verbeterd en vernieuwd. Zo beschikt de Stubaier Gletsjer naast de nieuwe gondellift over een nieuwe skiroute, de 3,8 kilometer lange Fernau dalafdaling. In het Schlick 2000 Ski Centre kun je optimaal genieten van verwarmde stoelen in de zespersoons stoeltjeslift en langlaufers kunnen hier hun hart ophalen op de nieuwe 1.600 meter lange langlaufbaan. Ervaren skiërs kunnen hun bochtjes perfectioneren op de ‘Freaky Eleven’ buckelpiste in Neustift en Mieders is met meer dan 20 kilometer aan wandelpaden een walhalla voor wandelaars.

Off-piste innovaties
Het Stubaital wordt al jaren bekroond als het meest familievriendelijke wintersportgebied in de Alpen. Zo kunnen kinderen tot 10 jaar gratis gebruik maken van de liften als zij samen met een betalende volwassene zijn, is er een speciaal BIG Family Stubai programma en zijn er speciale BIG Family accommodaties voor aantrekkelijke prijzen. Daarbij is de vallei een van de grootste rodelgebieden in Tirol met ruim 40 kilometer aan rodelbanen. Stubai is de eerste regio waarbij alle rodelbanen voldoen aan alle veiligheidsregels en continue verbeteringen zorgen voor het perfecte sneeuw en efficiënte belichten waardoor nacht rodelen zelfs mogelijk is.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.