Vakanties voor mensen met/zonder beperking

Wie vertelt je waar je met een beperking goed kunt overnachten? Foto: Elkedagvakantie

Wie vertelt je waar je met een beperking goed kunt overnachten? Foto: Elkedagvakantie


Dick Pellen (58) uit Kampen werd bij zijn verhuurbedrijf van aangepaste fietsen vaak geconfronteerd met de klacht dat het maar moeilijk is om een vakantieaccommodatie te vinden voor mensen met een beperking. Een hotel dat echt rolstoeltoegankelijk is of een restaurant waar een hulphond welkom is, het valt niet mee om dat te vinden via internet. Daarom is Pellen samen met Lisa Olsthoorn (40) begonnen met de website zonderbeperking.nl.

De site is niet alleen voor rolstoelgebruikers, want in Nederland hebben 2,5 miljoen mensen een lichamelijke beperking, maar daarvan is maar 10 procent rolstoelafhankelijk. En daar zijn dan nog gradaties in. Op de site is te selecteren op behoeftes, in plaats van op beperking. Er zijn nu 300 accommodaties gecontracteerd, zoals Landal en Roompot. De meeste onderkomens bevinden zich in Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.