Warme winterpret in Malta

Malta. Foto: CC0/Pexels

Malta. Foto: CC0/Pexels


Hoewel de nazomer heeft bewezen niet makkelijk op te geven, is de herfst nu toch echt begonnen. Voor diegenen die de zon nog niet vaarwel willen zeggen, is een reisje naar Malta een aanrader. In tegenstelling tot de sombere winters in Noord Europa zijn de Maltese winters aangenaam: kort en niet koud. Met temperaturen die zelden onder de vijftien graden komen en een zon die nog vijf tot zes uur per dag schijnt, is Malta het hele jaar door een uitstekende bestemming.

Op pad
De zachte temperaturen en geringe neerslag maken de winters in Malta perfect voor buitensporten. De ruwe kustlijn biedt fantastische klifrotsen die ideaal zijn voor klimmen en abseilen. Houd je je voeten liever aan de grond? Maak dan een prachtige wandeltocht. Loop over het platteland of langs de Dingli kliffen, wandel van baai naar baai langs de noordkust of bezoek de vissersdorpjes aan de zuidkust. Op Gozo is een wandeling naar Dwejra Bay zeker de moeite waard, de Azure Window biedt een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee.

Winterfeesten
Malta doet niet aan een winterslaap, integendeel! De evenementen agenda barst gedurende de winter uit zijn voegen. Neem bijvoorbeeld de Rolex Middle Sea Race. Van 22 t/m 29 oktober starten de grootste en snelste zeiljachten ter wereld een tocht van 606 zeemijl vanuit de haven van Valletta, om daar uiteindelijk weer terug te keren. Op 7 december geeft de wereldberoemde Maltese tenor Joseph Calleja een concert in het eeuwenoude Teatru Manoel en in januari kunnen cultuurliefhebbers twee weken lang hun hart ophalen tijdens het Valletta International Baroque Festival. De historische hoofdstad, gebouwd door de ridders van Sint Jan in 1566, viert met dit festival haar geschiedenis als barokstad en zal in het teken staan van muziek uit de barokperiode.

Culinaire winter
De culinaire winter van Malta is gevuld met warme streekgerechten. Het gehele jaar door worden er volop visgerechten gegeten, die in het najaar in het teken staan van de lampuki. Lampuki is de Maltese naam voor de dorade, een vis die in het najaar langs de kust van de Maltese eilanden trekt. Op koudere winteravonden staat er minestra op het menu, een dikke goudkleurige groentesoep geserveerd met Maltees brood en olijfolie van eigen bodem. Tijdens de Kerst maken de Maltesers traditionele desserts zoals qaghaq tal-ghasel (deegringen met honing) en cassata (cake met ricotta en marsepein). Pastizzi is een bekende Maltese snack die op frissere dagen gegeten wordt bij een heerlijke kop sterke koffie of een goed glas Maltese wijn. Meer informatie: www.visitmalta.com

http://www.visitmalta.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.