WeFlyCheap stimuleert wintersport in onherbergzaam Kirgizië

Kirgizië. Foto: CC0/Pixabay/Jan den Ouden

Kirgizië. Foto: CC0/Pixabay/Jan den Ouden


Vanaf heden is het via www.WeFlyCheap.nl mogelijk om een wintersport naar Kirgizië te boeken. De wintersport naar deze wel heel bijzondere winterbestemming wordt op non-profit basis aangeboden in samenwerking met Stichting Ryce Travel. Met de opbrengst worden vooral lokale toeristische projecten gesteund.

Onherbergzaam Kirgizië
Deelnemers gaan op een compleet verzorgde skivakantie in Centraal Azië: afdalingen maken op de flanken van de Himalaya, logeren bij een lokale familie, sneeuwscooter droppings maken, baden in hot springs, verblijven in yurts, wodka drinken, shashliks eten en er staat nog veel meer op het programma.

Ruud Raaijmakers, eigenaar van WeFlyCheap vertelt: ‘Kirgizië ligt voor 70% boven de 3000 meter, de sneeuwval is uitzonderlijk en de hoogste bergtop meet 7439 meter. De Kirgiezen zijn ongelooflijk gastvrij, vol van zelfspot en het eten is verrukkelijk. Het land zorgt voor stabiliteit in Centraal Azië, het zet grote stappen om een vrije democratie te worden en je kunt er visumvrij naartoe reizen. Uitstekende mogelijkheden dus om duurzaam te wintersporten.’

Sinds de val van de Sovjet Unie heeft Kirgizië grote moeite om te overleven. Prijzen stegen en tegenwoordig leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens. Het gebrek aan natuurlijke hulpbronnen, lage temperaturen, weinig economische activiteit en slechte infrastructuur zorgen ervoor dat de lokale inwoners het juist in de winter zwaar hebben.

Stichting Ryce Travel
Dit is waarom Stichting Ryce Travel is gestart met wintersport projecten. In het begin werd vooral geholpen bij het opzetten van de toeristische infrastructuur. Er werd een yurt kamp opgezet, een paardenmanage gesteund, een skiverhuur gestart en skiles gegeven. Daarnaast is er veel wintersportmateriaal vanuit Frankrijk en Oostenrijk naar Kirgizië gegaan.
Om het toerisme verder te ontwikkelen bieden WeFlyCheap en Stichting Ryce Travel dit jaar compleet verzorgde wintersportreizen aan naar Kirgizië. De reis is avontuurlijk met veel activiteiten. Avontuur staat voorop dus verwacht geen hypermoderne skiliften, wienerschnitzels of 5-sterren hotels.

Kirgizië – Wikipedia

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.