Airbnb past voorwaarden aan: Niet meer discrimineren

New York. Foto: Elkedagvakantie

New York. Foto: Elkedagvakantie


“De Airbnb-community is dit jaar sterk gegroeid, daarom hebben we onze Gebruiksvoorwaarden, ons Privacybeleid, ons Restitutiebeleid voor gasten en de Gebruiksvoorwaarden voor verhuurders bijgewerkt, en de betalingsvoorwaarden aangepast”. Deze mededeling hebben alle gebruikers van de (kamer/appartementen) verhuurder deze week gekregen.

Zoals gebruikelijk bij dit soort reglementen is het vaag wat het precies inhoudt. Duidelijk is wel dat Airbnb door China op de vingers is getikt, want voor dat land worden specifieke regels aangemaakt. Volgens BNR-radio hebben de regels er mee te maken dat verhuurders voortaan niet meer mogen discrimineren bij de verhuur.

Verhuurders moeten iedereen ongeacht ras, religie, nationaliteit, handicap, geslacht, leeftijd of geaardheid met respect behandelen. De verhuursite wil met de nieuwe regels discriminatie uitbannen. Wie niet akkoord gaat wordt per direct van de site geweerd. Airbnb neemt de stap na kritiek uit de VS. Mensen met bijvoorbeeld een buitenlands klinkende achternaam zouden veel vaker worden afgewezen, zo schrijft de omroep.

De nieuwe regels worden hier door Airbnb zelf uitgelegd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.