Betoverende advent-periode in Zagreb


Vorig jaar won de kerstmarkt in Zagreb de titel “Beste Kerstmarkt in Europa” van European Best Destinations (EBD). Dit jaar is de markt opnieuw genomineerd en om de titel hoog te houden wordt deze editie nog mooier en magischer.
Hoewel er genoeg prachtige Europese steden zijn die je kunt bezoeken in de winter, springt Zagreb er uit als het om de Advent viering gaat. De stad wordt versierd met prachtige kerstverlichting en gouden decoraties – de stad verwelkomt je in een gezellig sprookjesland.

Zuurkool

Op de pleinen en in de straten zijn tal van kraampjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Probeer traditionele specialiteiten zoals ‘krpice sa zeljem’ (een pastagerecht met zuurkool), worsten, appelbeignets, of ‘štrukli’ (deegkussentjes met verse kaas) en krijg het warm met een beker dampende chocolademelk of glühwein, ondertussen genietend van het ritme van de muziek bij het muziekpaviljoen op Zrinjevac. Ga schaatsen in één van de mooiste parken van Zagreb, Trg kralja Tomislava, bezoek de levende kerststal in het stadsdeel Kaptol of zweef met de kabelbaan naar de populaire kerstmarkt Fuliranje. U kunt natuurlijk ook de landgoederen van de familie Salaj in het nabijgelegen Čazma bezoeken en genieten van een traditionele Kroatische kerst. De familie versiert ieder jaar haar tuin met duizenden gekleurde lichtjes en een kerststal wat zorgt voor een magische sfeer.

Van 26 november tot 10 januari kunnen bezoekers genieten van de geuren, muziek, lichtjes en smaken van de verschillende kerstkraampjes, of van de Kroatische folklore, lokale kunst en creaties van lokale ambachtslieden. Ervaar zelf waarom steeds meer mensen de Kroatische hoofdstad bezoeken en waarom de stad de titel ‘Beste kerstmarkt van Europa 2016’ heeft gekregen.
Meer informatie:
http://croatia.hr/nl-NL/beleef-kroatie/Wintersprookje
http://www.adventzagreb.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.