Bike MOTION Benelux verschuift naar het voorjaar

Een eerdere editie van Bike Motion

Een eerdere editie van Bike Motion


Bike MOTION Benelux vindt in 2016 voor de laatste keer plaats in het najaar, daarna verschuift de beurs naar het voorjaar. De eerstvolgende editie vindt plaats op 2, 3 en 4 Maart 2018, tegelijk met e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs.
Door deze drie beurzen naast elkaar te plaatsen wordt juist op hét moment dat de meeste sportieve fietsers van plan zijn om een nieuwe fiets te kopen, een krachtig fietsplatform gecreëerd dat de jaarlijkse start van het fietsseizoen duidelijk zal markeren en de handel in beweging zal zetten.

Beste periode

Uit de Nederlandse Wielersportmonitor 2016 – een onderzoek van Bike MOTION in samenwerking met de NTFU en uitgevoerd door GfK – de nodige analyses en veel gesprekken met de markt is de organisatie van Bike MOTION tot de conclusie gekomen dat de beste periode om een sportieve fietsbeurs te organiseren het voorjaar is.

Anne-Marie Vos, verantwoordelijk voor het segment fietsen binnen Jaarbeurs, legt uit: “Wij kunnen niet anders dan te concluderen dat de grootste groep sportieve fietsers zich vooral in het vroege voorjaar bezig houdt met de aanschaf van een nieuwe fiets, onderdelen, accessoires en kleding. Door te verschuiven naar het voorjaar worden we niet alleen relevanter in het aankoopproces maar we creëren meteen een veel groter bezoekerspotentieel, ook met andere type fietsers zoals startende fietsers. Bovendien is dit een hele sterke combinatie met e-Bike Xperience en de Fiets & Wandelbeurs.”

Bike MOTION Benelux is er voor iedere sportieve fietser. De fietspassie wordt in een hogere versnelling gezet met de nieuwste fietsen, accessoires, kleding, sportvoeding, aanbieders van fietsvakanties en alles om de eigen prestaties te verbeteren. Meer informatie is te vinden via www.bikemotionbenelux.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.