Den Haag smacht naar goedkope hotels

Het Binnenhof in Den Haag. Foto: Elkedagvakantie

Het Binnenhof in Den Haag. Foto: Elkedagvakantie


Volgens een onderzoek van bureau Horwath HTL, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag, heeft de stad grote behoefte aan moderne budgethotels. De Hofstad heeft naar verhouding veel luxe vijf-*****-complexen, maar er is een gebrek aan goedkope kamers ondanks de groei van websites voor goedkope slaapplekken als AirBnb en Couchsurfing. Maar volgens Horwath HTL is er een grote groep reizigers die bereid is iets meer te betalen voor comfort en privacy. Daarbij wordt gewezen naar de hoge bezettingsgraad van easyHotel aan de Parkstraat in Den Haag.

“Daarnaast is er behoefte aan ’millennialhotels’, hippe plekken waar design, technologie en innovatie belangrijk zijn en waar de moderne twintiger en dertiger tot rust kan komen in bijvoorbeeld grote loungeruimtes. Ook voor hotels gericht op Chinese reizigers is er een markt. Delft heeft er al ééntje, het Shanghai Hotel Holland. Er zijn ook al vijf jaar plannen voor een hotel in het Asian Business Court, aan de A13 ter hoogte van de Brasserskade”, schrijft de Telegraaf.

De ervaring van de gemeente is echter dat hotelplannen vaak stagneren vanwege de tijd die vergunning-, financierings-, transformatie- en nieuwbouwtrajecten in beslag nemen. De ervaring van De Haag is dat slechts dertig procent van de hotelplannen binnen tien jaar wordt gerealiseerd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.