Innsbruck verandert in wintersport walhalla

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Innsbruck maakt zich niet alleen op voor een gooi naar haar vierde Olympische Winterspelen (2026) maar ook voor winterseizoen 2016-2017. De eerste sneeuwvlokken vallen en veranderen de citytrip bestemming langzaam in een bruisende uitvalsbasis voor wintersportvakanties. Olympia SkiWorld Innsbruck is een ski- en snowboardwalhalla waar zowel een pro als beginner zijn hart ophaalt. De 9 winterse hoogtepunten van Innsbruck op een rij:

  1. Nordkette: 70% helling vs. oefenpiste

De skiafdaling van de Hafelekar naar de Seegrube heeft een helling van 70% en is daarmee een van de steilste van Europa. De afdaling maakt onderdeel uit van skigebied Nordkette en is per kabeltrein en gondel vanuit het stadscentrum binnen 20 minuten te bereiken. De chill-out area, kidsarena en oefenpistes, maar ook het Nordkette Skyline Park maken het ook voor de beginnende wintersporters, de geoefende boarders en freestylers een fijne plek.

  1. Patscherkofel: de ‘zachte reus’

Aan de andere kant, in het zuiden, vind je de ‘zachte reus’ oftewel de Patscherkofel. De afdalingen van de Patscherkofel waren al drie keer het decor voor de Olympische Winterspelen (1964, 1976, 2012). Met de Olympia-Express en de Patscherkofelbaan sta je in een vloek en een zucht in het skigebied en het Snowpark Innsbruck.

  1. Glungezer: langste afdaling van Tirol

Op slechts 12 kilometer afstand, pal naast de Patscherkofel, heb je vanaf Glungezer een schitterend uitzicht over het Inntal. Met 15 kilometer is dit de langste afdaling van Tirol. De poedersneeuw en de rustige ligging van het skigebied maken het voor zowel alpiene skiërs als toerskiërs een beleving.

  1. Muttereralm: familieparadijs

Met haar fijne afdalingen, zonnige hellingen en MAP, het langste snowpark van de regio Innsbruck, is de Muttereralm een skiparadijs voor jong en oud. Het gezinsskigebied is gemakkelijk te bereiken vanuit de plaatsjes Mutters en Götzens en biedt een mooi uitzicht over het Inntal en Wipptal.

  1. Rangger Köfpl: sneeuwzeker skiën en wandelen

Het skigebied Rangger Köfpl bestaat uit lichte en middelzware afdalingen. Een 8-persoons gondellift, vier sleepliften, een snowpark voor beginners en de Höhenweg maken dit vrijwel sneeuwzekere gebied toegankelijk voor skiërs én voor wandelaars.

  1. Axamer Lizum: 12.000 wintersporters per uur

De moderne faciliteiten, vele liften en de tandradbaan ‘Olympiabahn’ van Axamer Lizum vervoeren 12.000 wintersporters per uur waardoor er nauwelijks wachttijden zijn. Freeriders gaan los op de noordhellingen terwijl boarders en skiërs zich uitleven op de goed geprepareerde pistes. Het panoramarestaurant ‘Hoadlhaus’ maakt het winterse plaatje compleet.

  1. Kühtai – hoog, hoger, hoogst

Kühtai is het hoogstgelegen skioord van Oostenrijk en ligt op slechts 20 minuten rijden van Innsbruck. Wintersporters die hier verblijven kunnen direct de pistes op. Tot ver in het voorjaar is het mogelijk om in het uitgestrekte gebied te skiën en nachtskiën (2 keer per week), warme chocolademelk te drinken in de authentieke skihutten óf te overnachten in een heuse iglo. Voor freestylers en freeriders is er het k-Park Kühtai met offpiste afdalingen boven de boomgrens.

  1. Schlick 2000: trendy wintersport

Skiën, carven, snowboarden maar ook rodelen, langlaufen, winterwandelen en paragliden…  het kan allemaal in het Stubaital. Daarnaast is Schlick 2000 heel kindvriendelijk: je vindt er het Kinderland, een skischool met gekwalificeerde oppas voor kleine sneeuwliefhebbers vanaf 3 maanden, en een snowboard funpark op de Sennjochspitze.

  1. Stubaier Gletsjer: Oostenrijks grootste

Het uitzichtplatform – Top of Tyrol – op het hoogste punt van de Stubaier Gletsjer belooft een ‘vergezicht zover het oog reikt’ met 109 ‘drieduizenders’ en uitzicht op het eeuwige gletsjerijs. 110 kilometer aan afdalingen, 25 kabelbanen en liften maken dit het grootste skigebied van Oostenrijk. Daarnaast vind je er de Stubai Zoo (één van Europa’s top snowparks) en het Powder Departement voor freeriders, geopend van oktober tot juni.

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Hungerburgbahn, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen Feriendörfer vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en ou

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.