Ken je het fietsparadijs in het zuiden van Duitsland?


Er is dit jaar op het gebied van fietsen veel te vieren in de gastvrije regio tussen Heidelberg, Stuttgart en Rothenburg ob der Tauber: jubilea van verschillende populaire fietsroutes en onderscheidingen door de Allgemeinen Deutschen Fahrrad-Club (ADFC).

Vier sterren voor de Odenwald-Madonnen-Weg
De afwisselende Odenwald-Madonnen-Weg werd in juni door de Deutschen Fahrrad-Club als kwaliteitsroute onderscheiden met vier sterren. De 174 km lange route gaat van Tauberbischofsheim door het heuvelachtige Odenwald, het Neckartal en over de mooie Rijnvlakte naar Kaiserstadt Speyer. Onderweg mag een stop bij kasteel Zwingenberg en het fabelachtige Wolfsschlucht niet ontbreken.

www.radsüden.de/Radwege/Odenwald-Madonnen-Radweg

Weer vijf sterren voor Liebliches Taubertal – Der Klassiker
Het 100 km lange fietspad Liebliches Taubertal – Der Klassiker van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main heeft opnieuw vijf sterren gekregen van de ADFC. Dat is bijzonder, want er zijn maar twee fietsroutes in Duitsland met vijf sterren. De tocht garandeert naast veel fietsplezier en mooie rivierdalen, burchten, kastelen en kloosters ook een ongekende gastvrijheid.

www.radsüden.de/Radwege/Liebliches_Taubertal_-_Der_Klassiker

10 jaar Skulpturenradweg
Sinds mei 2006 kunnen fiets- en cultuurfanaten hun hart ophalen op het 77 kilometer lange fietspad door de Bauland-gemeenten. Met indrukwekkende beeldhouwwerken van 18 kunstenaars worden kunst en cultuur op een originele manier met elkaar gecombineerd.
www.skulpturenradweg.de

25 jaar Main-Tauber-Fränkischer Rad-Achter
De populaire route Main-Tauber-Fränkischer Rad-Achter is 153 kilometer lang en gaat door Bauland en Odenwald, en vervolgens via Main en Tauber weer terug naar het beginpunt Lauda-Königshofen. Een bijzonder hoogtepunt vormen de grotten Eberstadter Höhlenwelten met hun bijzondere vormen.

www.tinyurl.com/jubileum-Radachter

Fietsportaal Radsüden
Alle omschreven routes zijn onderdeel van het onlineportaal www.fietsen-zuiden.nl. Zes toeristische regio’s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – geven hier informatie over bezienswaardigheden en fietsroutes. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het portaal compleet.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.