Kiezen: verder weg voor meer sneeuwzekerheid

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Steeds meer Nederlanders nemen het vliegtuig op wintersport vakantie en kiezen voor ‘exotischer’ bestemmingen. Dat blijkt uit de sneeuwzekerheidsanalyse van de nieuwe bestemmingen van de grote touroperators voor seizoen 2016 – 2017 door WaarLigtdeSneeuwWel.nl.

De redactie van Waarligtdesneeuwel.nl onderzoekt elk jaar hoe sneeuwzeker de nieuwe bestemmingen zijn en wat ze toevoegen aan het aanbod van de bekende favorieten. Opvallend is de groei van Scandinavië in het aanbod van de Nederlandse reisorganisaties. Naast uitbreiding van het aantal wintersportdorpen in Zweden en Noorwegen, valt met name de stijgende populariteit van Fins Lapland op. Bulgarije, dat vorig jaar verrassend sneeuwzeker uit het onderzoek kwam, zien we niet meer terug bij de grote reisorganisaties.

Fins Lapland

“Fins Lapland wordt in Europa de hit voor kerst 2016. Touroperators zetten rond de feestdagen extra vluchtcapaciteit en meer accommodaties in naar het Europese hoge noorden” aldus Caroline Ferguson van www.waarligtdesneeuwwel.nl. De website vergleek ook dit jaar de skicondities en sneeuwzekerheid van de grootste wintersportdorpen in de ‘nieuwe skigebieden’ met die van populaire bestemmingen in onder meer de Alpen. Ferguson “De sneeuwzekerheid van Fins Lapland is erg hoog. De pistes zijn er mooi en breed opgezet, dus ideaal voor beginners en families met kinderen. Ook voor de gevorderde wintersporter bieden plaatsen als Levi een bijzondere ervaring. Het is hier ook mogelijk om een rendierentocht of sledetocht te maken.”

Canada is sneeuwzeker

Daarnaast wint Canada dit jaar aan populariteit. Steeds meer touroperators hebben wintersportbestemmingen en De Jong Intra heeft voor het seizoen 2016/2017 zelfs drie nieuwe bestemmingen toegevoegd: Whistler, Banff en Lake Louise, de laatste twee beide in de Canadese Rocky Mountains.
De sneeuwhoogtes op de toppen in Whistler overstijgen regelmatig de twee of zelfs drie meter. Lake Louise ligt in een sprookjesachtige omgeving in Banff National Park. Je bevindt je er in de middle of nowhere met slechts een handjevol hotels en appartementen. Het Banff National Park staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Ferguson: “Van medio november tot in het voorjaar kan je hier eigenlijk altijd skiën. Voor zowel de minder ervaren skiërs als voor de volharde wintersporter zijn de Canadese pistes erg interessant. Vooral bij Whistler liggen enkele hele uitdagende zwarte pistes.” Skiën in de Canadese Rocky Mountains doe je natuurlijk niet alleen voor de sneeuwzekerheid, maar zeker ook voor de schitterende natuur.

Bulgarije uit de gratie

Waar vorig jaar Bulgarije nog de wintersportbudgettip van het seizoen was, zie je dat dit jaar Bulgarije uit de gratie is geraakt. Ferguson: “Sneeuwzekerheid is niet altijd een succesgarantie. Blijkbaar is de associatie met een zonvakantie naar het land toch iets te hardnekkig.”

Over Waarligtdesneeuwwel.nl

Waarligtdesneeuwwel.nl biedt bezoekers de mogelijkheid om wintersportbestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Bezoekers kiezen de gewenste sneeuwzekerheid, geven hun maximum reisbudget aan en krijgen vervolgens een overzicht met bestemmingen die aan hun voorkeur voldoen.
Bij elke bestemming toont WaarLigtdeSneeuwWel.nl vervolgens ook nog de reizen en prijzen van een groot aantal bekende Nederlandse reisorganisaties, zodat vakantiegangers het aanbod in één oogopslag kunnen vergelijken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.