Luisteren naar een wereldse fotograaf

De fotografe onderweg naar Australië

De fotografe onderweg naar Australië


Fotografe en reizigster Marica van der Meer geeft zondag 20 november een lezing in het Nationaal Archief in Den Haag. De lezing, georganiseerd bij de fototentoonstelling Onderweg – Met de fotograaf op reis gaat over de reis die zij in 2013/2014 per fiets van Nederland naar Australië maakte.

Geheime dienst
Marica van der Meer doorkruiste in 15 maanden 21 landen zoals Turkije, Iran en China en legde in totaal 28.000 kilometer af. Tijdens de lezing zal zij prachtig beeldmateriaal laten zien en anekdotes vertellen over de meest indrukwekkende gebeurtenissen van deze fascinerende reis; over theedrinken in Turkije, de gastvrije ontvangst in Iran en een achtervolging door de geheime dienst in Myanmar.

De lezing sluit aan bij de fototentoonstelling Onderweg – Met de fotograaf op reis waarin 235 originele afdrukken te zien zijn uit de afgelopen 150 jaar van bekende Nederlandse en buitenlandse fotografen zoals Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer, Robert Capa en Henri Cartier-Bresson. Met hun camera leggen zij de ontdekking van nieuwe werelden vast, documenteren veranderingen en geven een uniek kijkje in bijzondere culturen van over de hele wereld. In deze tentoonstelling nemen 30 fotografen de bezoeker mee op een boeiende reis.

Nationaal Archief Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland: 125 kilometer archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 330 terabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland. In het publiekscentrum van het Nationaal Archief maakt de bezoeker op een vernieuwende en interactieve wijze kennis met de unieke, grootschalige en rijke archiefcollectie.

Informatie
Datum : Zondag 20 november
Aanvang : 13.00 uur
Kosten : € 10,- (inclusief entree tentoonstelling & koffie/thee).
Aanmelden : events@nationaalarchief.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.