Meer Nederlanders vertrekken met vliegtuig naar wintersport

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


Steeds meer Nederlanders vertrekken met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming. Dit blijkt uit recente cijfers van Vliegtickets.nl. Voor de Nederlanders die het vliegtuig pakken blijft Oostenrijk als belangrijkste vakantieland met kop en schouders uitsteken boven de rest. Maar liefst 66% vliegt zijn skigebied aan via een van de drie Oostenrijkse luchthavens. De populairste luchthaven voor vertrek is Schiphol en de nummer één vliegmaatschappij is Transavia.

De luchthavens van Salzburg, Innsbruck en Wenen zijn voor 2/3e deel van de vliegende Hollanders de toegang tot hun skigebied. Toch is binnen Oostenrijk een verschuiving te zien. De verkoop van het aantal tickets naar Wenen steeg ten opzichte van 2015 met 65%. Dat terwijl het aantal tickets naar Salzburg en Innsbruck respectievelijk met 5% en 18% daalde ten opzichte van 2015. Ondanks deze daling is Salzburg nog wel de belangrijkste gateway naar de Alpen.

De top vijf luchthavens van aankomst op de wintersportbestemming is:

Salzburg 25%
Innsbruck 21%
Wenen 20%
München 15%
Genève 13%
Het aantal boekingen met vertrek vanaf Schiphol ligt tot nog toe in 2016 ruim 43% hoger dan in 2015. Onze nationale luchthaven is met afstand het grootste vertrekpunt voor de wintersport. Luchtvaartmaatschappij Transavia neemt 42% van de geboekte vluchten voor haar rekening. Hierna volgen drie concurrenten met elk rond 17% marktaandeel.

In absoluut aantal tickets is Malaga de grote koploper, met bijna evenveel tickets als de drie genoemde steden in Oostenrijk samen. De Spaanse stad is een wintersportbestemming voor de Sierra Nevada, maar ook een winterzonbestemming, hetgeen het aantal boekingen verklaart.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.