Nieuw ontwerp Statue of Liberty Museum onthuld

Een artist impression van het nieuwe museum.

Een artist impression van het nieuwe museum.


Het Statue of Liberty Museum in New York wordt compleet vernieuwd. De plannen voor het nieuwe museum zijn onlangs onthuld door The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation. Het nieuwe museum zal zo gebouwd worden dat de ruim 4,3 miljoen mensen die jaarlijks het Vrijheidsbeeld bezoeken, ook een bezoekje kunnen brengen aan het bijbehorende museum, om zo meer te weten te komen over de geschiedenis en de invloed van het beeld. Het nieuwe museum zal vanaf 2019 geopend zijn voor publiek.

Toegang voor alle bezoekers

Het vernieuwde museum van 2400 vierkante meter is ontworpen door het architectenbureau FXFOWLE en het experience design bedrijf ESI Design. De verbouwingen worden uitgevoerd door Phelps Construction Group. Het nieuwe museum biedt de ruim 4,3 miljoen jaarlijkse bezoekers de kans om te leren over de geschiedenis, de invloed en het nalatenschap van het Vrijheidsbeeld. Het huidige museum is namelijk alleen toegankelijk voor een klein deel van de Vrijheidsbeeld-bezoekers vanwege veiligheidsredenen die na 9/11 ingesteld zijn.

Symbool van vrijheid

Diane von Furstenberg is benoemd als voorzitter van de inzamelingscampagne met als doel $100 miljoen binnen halen voor de foundation. Deze foundation is verantwoordelijk voor de historische restauraties van het Vrijheidsbeeld en zal ook het nieuwe museum gaan realiseren. “Het Vrijheidsbeeld is niet alleen een van de meest herkende monumenten in de wereld, het is ook een internationaal symbool voor hoop en het verhaal van dit beeld verdient het om gedeeld te worden met alle bezoekers aan Liberty Island”, aldus de President en CEO van The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation, Stephan Briganti. “We zijn vereerd dat Diane von Furstenberg, die zelf geïnspireerd werd door het Vrijheidsbeeld toen zij voor het eerst aankwam in Amerika, de fundraising campagne leidt voor het nieuwe museum.”

De toegang tot het museum is gratis bij de aankoop van een ferry ticket naar Liberty Island en Ellis Island. Liberty Island zal tijdens de bouw van het nieuwe museum geopend blijven voor publiek. Voor meer informatie over het Statue of Liberty Museum ga naar www.libertyellisfoundation.org of naar www.nycgo.com en volg NYC & Company op Facebook en Twitter.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.