Skigebied Val di Fassa zet modernisering voort

Val di Fassa. Foto: CC0/Pixabay/jamestotal

Val di Fassa. Foto: CC0/Pixabay/jamestotal


Het komende wintersportseizoen in het Italiaanse skigebied Val di Fassa wordt gemarkeerd door tal van noviteiten die de wintersportregio nog aantrekkelijker maken. Met name ervaren skiërs en adrenaline junkies zullen de vernieuwingen kunnen waarderen. Zo is er de nieuwe zwarte piste ‘Volata’, worden bestaande pistes verbreed en worden enkele snowparks uitgebreid. Met de opening van het nieuwe QC Terme Dolomiti kuuroord, de modernisering van enkele skiliften en de uitbreiding van kinderpark ‘Naniland’ is dit wintersportgebied klaar voor het 2016-2017 seizoen. Even de kerstsfeer proeven kan in verschillende charmante kerstdorpen die in december kerstmarkten optuigen. De reisafstand Utrecht naar Val di Fassa bedraagt 1.045 km. Vanaf Brussel is de reisafstand 980 km. www.fassa.com

‘Sprinten’ voor gevorderden
In het skigebied van San Pellegrino kunnen ervaren wintersporters dit seizoen genieten van een nieuwe zwarte piste. De ‘Volata’ – dit betekent sprinten in het Italiaans – begint bij het liftstation op de Col Margherita op 2.510m hoogte en daalt over een lengte van 2.350m maar liefst 631 meter. Het steilste stuk met een helling van een duizelingwekkende 57% is er een die niet gauw vergeten zal worden.

Nog meer skigenot dankzij modernisering
Val di Fassa werd al geroemd om haar moderne faciliteiten, maar blijft investeren in vernieuwing. Zo werden) de oude stoeltjesliften Castelir-Fassane en Fassane-Morea in het skigebied Luisa San Pellegrino vervangen door moderne cabineliften. Deze nieuwe liften hebben minder steunpillaren nodig waardoor de Fraina piste 300 meter is vergroot. In het Belvedere-Col Rodella skigebied is de Pradel-Rodella lift vervangen door een gloednieuwe panorama cabinelift.

Verdere verbeteringen zijn onder andere de verbreding van de zwarte piste Diego op Col dei Rossi en de pistes in het skigebied Buffaure in het hart van Val di Fassa. Losgaan en het avontuur op zoeken in de snowparks wordt vanaf dit wintersportseizoen een nog groter feest. Het Buffaure snowpark heeft een aantal nieuwe elementen gekregen en het snowpark in Carezza nabij Vigo di Fassa is vergroot.

Gloednieuw kuuroord QC Terme Dolomiti
Voor wie liever niet de latten of een board onderbindt of na een dag vol afdalingen graag de ontspanning zoekt, is het nieuwe TC Terme Dolomiti in Pozza di Fassa een welkome aanwinst. Dit moderne kuuroord is een initiatief van de broers Andrea en Saverio Quadro die met hun QC thermen marktleider in Italië zijn. Het kuuroord zal op 14 december 2016 officieel worden geopend en beslaat een oppervlak van 4.000m². Verdeeld over drie verdiepingen kan men tot rust komen in zwembaden, jacuzzi, Japanse en stoombaden, een zoutkamer en genieten van massages, Kneipp-behandelingen en rustgevende watervallen.

Bijzonder sfeervolle kerstmarkten
Aan de oevers van Lago di Carezza en in het karakteristieke dorpje Campitello zullen komende winter weer sfeervolle kerstdorpen te bezoeken zijn. De kerstmarkt van Carezza wordt gekenmerkt door kraampjes in de vorm van een lantaarn en is open op 3 en 4 december, 8 tot 11 december, en 17 en 18 december van 10:00-18:00 uur. Naast de kerststallen zijn er ook ijssculpturen en een levensgrote kerststal te bewonderen.

Ook het charmante wintersportdorpje Campitello is een bezoek waard vanwege de kerstmarkt. De pittoreske stalletjes verkopen delicatessen en ambachtelijke producten uit de regio. De markt is geopend van 3-11 december, 16-18 december en 24 december tot 6 januari.

Over Val di Fassa
Val di Fassa is een gevarieerd skigebied in het noordoosten van Trentino in de Dolomieten, Italië, dat bekend staat om de Sellaronda, een skiroute van 26 kilometer rondom het Sella Massief. Naast een zeer indrukwekkend landschap beschikt Val di Fassa over 210 km aan skipistes, 83 moderne liften, 6 snowparks en 7 aaneengesloten skigebieden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.