Vier de feestdagen in de sneeuw

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


De Nordkette kleurt langzaamaan wit en steekt ver boven de stad uit. Vanuit het centrum heb je zicht op de bekende Golden Roof en daar vlak achter straalt de Nordkette. Stad en berg komen hier samen en deze urban-alpine lifestyle is ook erg geliefd bij de bezoekers van een van de zes kerstmarkten die Innsbruck rijk is. Van 15 tot en met 23 december 2016 vind je traditionele kerstmarkten in het oude centrum. Van handgemaakte typisch Tiroolse versieringen tot lokale lekkernijen. Op de kerstmarkten is het heerlijk vertoeven tijdens de feestdagen. Wie wil er nu niet een witte kerst!

De Maria Theresia straat midden in Innsbruck verandert in een sprookjesachtige laan de komende maand. Hier geniet je van marktstalletjes, kerstbomen, mellow jazz tunes en culinaire hapjes. Wie graag naar leuke verhalen luisters moet naar Innsbruck Marktplatz, want hier vind je storytellers die je door de donkere dagen heen helpen. De 15 meter hoge Swarovski kerstboom twinkelt met haar 170.000 kristallen LED-lampjes voorzien van een bijzondere piek gemaakt door designer Michael Hammer.

Kerst op de berg

Met de kabinebaan naar de Hungerburg is een beleving op zich, eenmaal boven waan je je op een bijzondere kerstmarkt mét panoramisch uitzicht over de stad en de bergen. En ben je weer terug in de stad dan is een bezoek aan St. Nikolaus aan de noordkant van de Inn rivier een aanrader. In het meest historische gedeelte van de stad vind je een romantische kerstsetting.

Kijk voor meer informatie op www.innsbruck.info.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.