Vier de gastronomie van Poitou-Charentes

Diner. Foto: Elkedagvakantie

Diner. Foto: Elkedagvakantie


De Franse regio Poitou-Charentes staat bekend om haar culinaire specialiteiten en gastronomische hoogstandjes. Komende maanden staat een aantal culinaire festivals op het programma die in het teken staan van lokale specialiteiten en streekproducten. Er valt veel te ontdekken. Poitou-Charentes kent bijna 50 erkende streekproducten: van bijzondere engelwortel en zachte geitenkaas tot rijke oesters en smaakvolle cognac. Ontdek tijdens de festivals de 750 smaken van Charente, volg een kookworshop in Angoulême of proef cognac uit de regio. De festivals van dit najaar:

10 november: Concours des Saveurs Régionales
Op 10 november strijden regionale producenten om ‘de lekkerste smaak’. Tijdens het Concours des Saveurs Régionales in Châteaubernard (Charente) presenteren zij hun producten aan het publiek. De lokale producten cognac, Pineau de Charentes, vlees, oesters, gebak en zuivelproducten staan bij dit festival centraal. In totaal worden meer dan 750 smaken geproefd en beoordeeld.

25-27 november: Gastronomades
In Angoulême, de hoofdstad van de gastronomie, wordt dit jaar de 22e editie van Gastronomades georganiseerd. Het evenement is een van de grootste Franse culinaire evenementen en trekt elke keer meer dan 100.000 bezoekers. Ontmoet hier chefs, woon culinaire wedstrijden bij, volg een kookworkshop, bezoek een culinaire expositie en proef specialiteiten van bijna 200 producenten en ambachtslieden. Toegang is geheel gratis.

December – februari: Distelleries en fête
Van december tot eind februari openen de cognachuizen hun deuren voor het publiek tijdens Distelleries en fête. Een ideaal moment om cognac in al haar facetten te leren kennen en te proeven. Ook zijn er tal van lokale culinaire evenementen tijdens de weekenden en in de kerstvakantie. Van speciale menu’s of proeverijen van zeevruchten en truffels, tot kerstmaaltijden in het cognactheater en muziekconcerten. Deze winter is er ook extra aandacht voor de regionale Pineau des Charentes, een populair aperitief.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.