Dit winterseizoen in Zuid-Tirol: de skisafari

Parasailing in de bergen. Foto: Elkedagvakantie

Parasailing in de bergen. Foto: Elkedagvakantie


Wintersport in het Italiaanse Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, betekent niet alleen skiën met uitzicht op de Dolomieten, maar ook lokale gerechten en wijnen spelen een grote rol. Verschillende berghutten in Alta Badia hebben een manier verzonnen om deze activiteiten met elkaar te combineren, namelijk door het organiseren van skisafari’s. De safari’s van dit wintersportseizoen zijn: de Gourmet Skisafari in december; Sommelier on the slopes in januari, februari en maart; de Wijn Skisafari in maart en de Roda dles Saus in maart.

Na een paar uur skiën is het voor wintersporters tijd om uit te rusten en de maag te vullen. Hoe kan dit beter dan met Zuid-Tiroolse specialiteiten als wijn, knödels en apfelstrüdel? Er worden dit wintersportseizoen vier verschillende skisafari’s georganiseerd. Het doel van de safari’s is om zowel de omgeving als de keuken van Zuid-Tirol te ontdekken. De skisafari’s zijn goed te doen bij een gemiddeld skiniveau en kosten ongeveer 25 tot 30 euro.

Gourmet Skisafari
Op 11 december wordt het culinaire seizoen van Alta Badia geopend met de Gourmet skisafari. Dit evenement vindt plaats in het hart van de Dolomieten, wat zorgt voor een prachtig winters uitzicht tijdens het skiën. In de berghutten waar gepauzeerd wordt, worden internationale chefs uitgenodigd. Samen met de lokale koks maken zij een divers menu, met zowel Zuid-Tiroolse als internationale gerechten.

Sommelier on the slopes
Geniet van de ultieme combinatie van skiën en wijn drinken tijdens de Sommelier on the slopes ski tour. De tour wordt begeleid door een professionele ski-instructeur, die de mooiste routes van Alta Badia kent. Tijdens de gehele tour zal een sommelier aanwezig zijn. Bij elke hut zal hij of zij de deelnemers begeleiden in hun zoektocht naar de heerlijkste lokale wijn. De tours vinden plaats op 19 en 26 januari, 9 en 16 februari en op 9 en 16 maart 2017.

Wijn Skisafari
Op 19 maart vindt de Wijn Skisafari plaats in Alta Badia. Tijdens de tour nemen deelnemers pauze bij vier berghutten, waar lokale wijnen geproefd kunnen worden. De berghutten liggen allemaal op minimaal 2000 meter hoogte, wat betekent dat er, naast de wijn, genoten kan worden van een panoramisch uitzicht over de Dolomieten.

Roda dles Saus
De Ladiniërs vestigden zich lang geleden in Alta Badia, in het gebied tussen de Dolomieten. Zij spreken nog steeds hun eigen taal, het Ladinisch, en hebben hun eigen gerechten. Van 12 tot en met 19 maart kunnen skiërs deze Ladinische gerechten proeven in deelnemende berghutten. De gerechten, de live muziek die gespeeld wordt bij de restaurants en de Ladinische omgeving zorgen ervoor dat de Ladinische cultuur in ere wordt gehouden.

Tickets voor de skisafari’s kunnen worden gekocht bij deelnemende berghutten in Alta Badia. Kijk voor meer informatie op altabadia.org.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.