Voor altijd wonen in een Belgisch hotel

De omslag van het boek.


‘Voor altijd wonen in een hotel’ is een gratis te downloaden e-book van de Nederlanders Monique van Schijndel en Mart van der Heijden. Hierin lees je jezelf via de recepten voor een vijfgangendiner door alle spannende en ontroerende verhalen rondom hun emigratie naar en de installatie in de Belgische Ardennen. Van het zoeken naar een pand voor hun culinaire mini-hotel ‘L’Auberge du Notaire’, het bijna kopje onder gaan in het Waalse financiële moeras tot en met de verbouwingsproblemen van het notarishuis in Vielsalm. Grote cultuurverschillen op slechts één uurtje rijden van Maastricht. Download het gratis e-book hier http://www.aubergedunotaire.be/nl/download/

Voor wie?
Voor wie wil weten hoe het voor Mart en Monique is om permanent te wonen in hun eigen hotel. Hoe zij op hun eigen manier zijn geïntegreerd in de Franstalige gemeenschap van Vielsalm, hoe de verbouwing leuk leek, maar dat niet altijd was. Hoe het is om als autodidact de pannen van het dak te koken, hoe ze werden bedolven onder media-aandacht en voor even beroemd waren. Hoe het verlies aan kilo’s lichaamsgewicht werd gecompenseerd met geld en wat hun grootste angst is: onverwachte visite. En voor wie wil lezen over hun liefde voor de Ardense streekproducten.

Reisjournalist Hans Avontuur over het boek:
“Het is een boek vol gastvrijheid. Het boek geeft een kijkje in de eerste tien jaar van het hotel, inclusief verbouwingsproblemen, hoogte- en dieptepunten, insidertips voor de streek, heerlijke recepten, fijne en minder fijne gasten en vooral heel veel plezier. Het is kostelijk leesvoer voor wie er is geweest of overweegt erheen te gaan. En het is verplichte literatuur voor iedereen die droomt om een charmant hotel in het buitenland te beginnen. Het laat zonder de dramatiek en het sentiment van programma’s als ‘Ik Vertrek’ zien hoe je zo’n droom werkelijkheid kunt maken en wat daarvoor nodig is. Vastberadenheid, souplesse, moed, zakelijk inzicht, nog meer vastberadenheid, lef, maar bovenal iets waar iedere gast, onbewust, een zesde zintuig voor heeft: oprechte gastvrijheid.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.