Canada als ultieme wintersportbestemming

Canada als ultieme wintersportbestemming 9

Schaatsen in Canada. Foto: PR


Canada wordt steeds populairder als wintersportbestemming vanwege het enorm lange skiseizoen, de sneeuwzekerheid en de vele mogelijkheden. Of je nu een ervaren of onervaren skiër bent, houdt van extreme sporten, een schaatsfanaat bent of het liever houdt bij wandelen, alle typen wintersporters kunnen hier hun hart ophalen. Van skiën op de beroemde champagne poedersneeuw in de immense skigebieden van de Rocky Mountains en heliskiën op de hoge bergtoppen van British Columbia tot schaatsen op de grootste ijsbaan ter wereld in Ottawa en het maken van hondensleetochten in Yukon, de mogelijkheden in de winter zijn uitgebreid.

Uitgaansleven
Het grootste skigebied van Noord-Amerika ligt in British Columbia, namelijk Whistler Blackcomb. Dit gebied biedt meer dan 250 kilometer aan gevarieerde pistes, een funpark, een groot off-piste gebied, de spectaculaire Peak 2 Peak Gondola en een bruisend uitgaansleven in Whistler Village. Ook in Alberta’s Rocky Mountains kun je geweldig skiën. Het meest bekend hier zijn de drie grote resorts in Banff National park, namelijk het veelzijdige Mount Norquay, het zonnige Sunshine Village en het prachtige Lake Louise.

Heli-skiën
Heel populair in Canada is heli-skiën, waarbij je met een helikopter op onbereikbare bergtoppen wordt afgezet, en cat-skiën, waarbij je met een sneeuwmachine naar ongerepte gebieden wordt gebracht. Britisch Columbia is de perfecte plek hiervoor, zo is Revelstoke Mountain Resort een van de mooiste gebieden om te heli-skiën en is Fortress Mountain volledig ingericht op cat-skiën.

Schaatsen
Schaatsfanaten kunnen hun hart ophalen in de hoofdstad Ottawa, waar het 7 kilometer lange Rideau Kanaal tijdens de wintermaanden de grootste schaatsbaan ter wereld vormt. Op een waanzinnige manier de prachtige natuur verkennen? Kies dan voor een typische hondensleetocht, bijvoorbeeld in het ongerepte Yukon. Of kies op z’n Nederlands voor de fiets. In Yukon kun je namelijk ook een tocht maken op een speciale fiets met dikke banden waarmee je door de sneeuw kunt fietsen. Liever de natuur te voet ontdekken? Maak dan een wandeling door de bergen van de Rocky Mountains of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen over de diepe sneeuw kunt wandelen.

Meer weten over skiën in Canada of een last-minute wintersport plannen? Canada staat van 11 t/m 15 januari op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht bij stand 03.A093 in hal 3.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.