Freeride City Innsbruck lanceert nieuwe digitale kaarten

Freeride City Innsbruck lanceert nieuwe digitale kaarten 9

Freeride in de bergen bij Innsbruck. Foto: PR


De regio Innsbruck is niet alleen populair bij families en beginnende wintersporters. Ook ervaren skiërs en snowboarders kunnen er hun hart ophalen. Freeriders die er speelterrein zoeken zitten er helemaal goed. Bij verse sneeuwval hijsen de lokale freeriders zich in hun felgekleurde pakken, helm en goggle, verzamelen lawinepieper en materialen en snellen zich naar de Nordkette. Maar ook in Kühtai, Axamer Lizum en op de Stubaier Gletscher is geweldig freeride terrein te vinden. Zie je de locals, dan weet je dat je goed zit. Freeride City Innsbruck speelt daarop in met als doel iedere freerider op een veilige manier te laten genieten op de berg door kennis en informatie te delen en een gratis lawinecursus te organiseren.

Freeride City Innsbruck
De vier skigebieden rondom Innsbruck, Nordkette, Axamer Lizum, Kühtai en Stubaier Gletscher stellen op freeride-city.com informatie beschikbaar voor alle freeride-minded skiërs en snowboarders. En sinds deze winter zijn daar gratis digitale freeride-maps bijgekomen. Zo kunnen freeriders van te voren het terrein inspecteren, mogelijke routes uitstippelen en gevarenzones identificeren, zoals doodlopende routes en ongeschikt, steil terrein. Bij iedere muisklik is de hellingshoek zichtbaar. Daarnaast toont de kaart freeride specifieke faciliteiten in het skigebied zoals lawinepieper checkpoints en oefenterrein. Met de Snowhow-Freeride app roep je de digitale freeride kaarten mobiel op terwijl je op de berg staat.

Begin 2017 met een lawinecursus
Heb je nog geen plannen in de eerste week van januari? Begin het jaar met een bijzonder goed voornemen en volg een lawinecursus. Innsbruck biedt kosteloos de tweedaagse “Snowhow Workshop Lawine” aan van 3 tot 4 januari 2017 in Axamer Lizum. De cursus start op 3 januari om 18.00 uur met een theorie presentatie in BASEFIVE in Innsbruck, gevolgd door praktijkoefeningen de volgende dag in het skigebied van Axamer Lizum. Bij interesse meld je je aan via freeride-city.com. De cursus is gratis, de liftpas is voor eigen rekening.

Kijk voor meer informatie op www.innsbruck.info en bekijk hier een promo-video.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.