Hoeveel fooi geven Nederlanders in de taxi?

Hoeveel fooi geven Nederlanders in de taxi? 9

Taxi. foto: CC0/Pexels


Nederlandse reizigers geven gemiddeld € 5,30 fooi aan taxichauffeurs bij een rit van of naar een Nederlandse luchthaven. Dit blijkt uit een onderzoek van Taxi2Airport, dat in het derde kwartaal van dit jaar werd gedaan. Het online platform voor taxiritten analyseerde data van 1200 ritten, waarbij aan 59 chauffeurs werd gevraagd om fooien te registreren.

Gemiddelde fooi per rit
In totaal werden 1200 ritten geanalyseerd. Uit deze analyse werd een selectie gemaakt van gelijkwaardige taxiritten (op basis van afstanden) en gelijke aantallen ritten per luchthaven. Hieruit is gebleken dat Nederlandse reizigers gemiddeld €5,30 fooi geven bij een gemiddelde ritprijs van €88,60.

Provinciale verschillen
Opvallend zijn de duidelijke provinciale verschillen. Zo geven reizigers uit Zeeland gemiddeld de meeste fooi (€9,07). Ook Friezen en Noord-Brabanders geven betrekkelijk veel fooi. Reizigers uit Friesland geven gemiddeld €8,78 uit en Noord-Brabanders houden het op iets meer dan 8 euro (€8,03).

Taxichauffeurs uit Zuid-Holland en Utrecht ontvingen de minste fooi. In Zuid-Holland wordt gemiddeld €2,87 aan fooi uitgegeven. Utrechters houden hun hand het meest op de knip; met een gemiddelde fooi van €1,75

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.