Kroatië als startpunt voor een nieuw jaar

Kroatië als startpunt voor een nieuw jaar 9

De steegjes van Dubrovnik. Foto: Ivo Biocina


Ben je klaar met het koude en donkere winterweer? Waarom pak je je spullen niet om het mooie Kroatië te ontdekken? Probeer de smaken van de Kroatische keuken en luidt het nieuwe jaar in met exclusieve feesten in de mooiste steden van het land.

Zagreb – Croatia Music Week
Kom in party-mode tijdens Croatia Music Week in Zagreb. Dit 7 daagse feest is een zusje van het wereldberoemde Ultra Europe muziekfestival. Croatia Music Week vindt plaats in Arena Zagreb en verwelkomt de beste dj’s ter wereld, waaronder onze eigen Armin van Buuren. Meer info: croatiamusicweek.hr
Indien je de nacht liever op een traditionele manier viert worden er in de stad tal van feestjes in clubs en bars georganiseerd. Of drink een glas glühwein en eet traditionele hapjes op het Ban Jelačić plein.

Split – Riva promenade
Split staat bekend als een levendige stad. Tijdens de kerstperiode worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals de Christmas Fair, concerten en dj-optredens. Tijdens oud & nieuw moet je op de Riva promenade zijn voor een grandioos feest met een prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Dans tot de zon weer op komt.

Dubrovnik – Magische avond
Voor een magisch oud & nieuw met Middeleeuwse charme is Dubrovnik de juiste keuze. Door Dubrovnik in de winter te bezoeken kan je de stad als een echte local verkennen. Verdwaal in de honderden steegjes en waan je in een Game of Thrones scene. Zowel op oud- als nieuwjaarsdag zijn er veel activiteiten. Het hoogtepunt is het concert van het Symfonisch Orkest waar je op 1 januari om 12 uur onder het genot van heerlijke champagne en oesters van kunt genieten.

Fužine – Twee keer per dag feest
Vier oud & nieuw zoals je dat nog nooit hebt gedaan in Fužine. De afgelopen 16 jaar wordt er in deze kleine gemeenschap in Gorski Kotar een speciale viering in de middag gehouden waar je kan dansen, eten en drinken met locals en hun gasten. Indien je met kinderen reist is dit ook een perfecte manier om toch oud & nieuw te vieren voor het bedtijd is.

Ga voor meer informatie over dit vakantieland naar http://croatia.hr/nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.