Kurhaus Spa & Beauty: Overdekt zwemmen met uitzicht op de Noordzee

Kurhaus Spa & Beauty:  Overdekt zwemmen met uitzicht op de Noordzee 9

Vanuit het nieuwe zwembad heb je uitzicht op de zee en de Pier.


De Kurhaus Spa & Beauty in Grand Hotel Amrâth Kurhaus is geopend. Daarmee beschikt het beroemde hotel over een binnenzwembad met lounge en buitenterras met ligbedden en hebben gebruikers uitzicht over het strand en de Noordzee. In de Spa kan gebruik gemaakt worden van diverse wellness faciliteiten, waaronder de Finse sauna, infrarood-warmtecabine, stoombad en neveldouche.

Er zijn drie behandelkamers voor beautybehandelingen en massages aanwezig, waarvan er één voor duo behandelingen geschikt is. Voor de verzorging van handen en voeten is er een pedicure-spa stoel met jetstreams en een manicuresalon met een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Kurhaus Spa & Beauty heeft een geklimatiseerde fitnessruimte met moderne fitnessapparatuur en ruime openingstijden voor de individuele sporter. Hotelgasten mogen vrij gebruik maken van alle spafaciliteiten. Voor niet-gasten zijn de spafaciliteiten vrij toegankelijk in combinatie met een massage of andere behandeling of zijn er abonnementen beschikbaar.

Kunst

Voor de muur achter het zwembad ontwierp Christie van der Haak, winnares van de kunstprijs Den Haag, een kamerbrede wanddecoratie met kleurige patronen, geïnspireerd op de jaren ’20 en ’30. Op de tegenover liggende muur ziet u een levensecht vergezicht op de zee, het strand, de duinen en het oude dorp Scheveningen, zoals dat honderd jaar geleden was voor de bouw van het Kurhaus. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met het museum Mesdag. Daarnaast prijkt bij het zwembad het bronzen beeld van de Italiaanse kunstenaar Luigi Galligani, dat “Venus met de Spiegel” voorstelt. Veel van Luigi Galligani’s sculpturen zijn geïnspireerd door het thema van de Middellandse Zee en haar mythen. Deze kunstenaar is tevens verantwoordelijk voor het beeld “Il canto delle sirene” dat op het terras aan de strandzijde van het hotel staat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.