De mooiste kerken ter wereld bezoeken


In Engeland hebben ze een speciale site gelanceerd met een overzicht van alle bijzondere kerkgebouwen in the United Kingdom. “Ze kunnen oude gravures zowel in steen als hout bevatten, sporen van muurschilderingen, prachtige daken hebben, waterspuwers en druipsteen hoofden, graven en monumenten, glas in lood en nog veel meer. Kerken zijn de bewaarders van de gemeenschap erfgoed. Kerkhoven zijn een ware ‘who’s who’ van het gebied. Ze zijn tastbare uitingen van de evolutie van de Britse cultuur, lokale erfgoed, familiegeschiedenis en verhalen van menselijke gebeurtenissen en prestaties, versierd met architectuur, kunst en vakmanschap”, zo schrijft de site. De video hierbij is niet in Engeland gemaakt, maar in Colombia, om maar aan te geven dat er wereldwijd mooie kerken te vinden zijn.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.