Ondergronds kerst vieren tussen de bomen


Glück auf! Zet je valhelm op en dompel je – letterlijk – onder in kerstsferen in de Rammelsberg in Goslar. In de met honderden kaarsen verlichte mijn verkopen handwerkslieden uit de Harz hun waren op de kerstmarkt. Bovengronds transformeert de Altstadt van het UNESCO-stadje in de weken voor kerst tot een heus Weihnachtswald. Hier drink je je Feuerzangbowle tussen ruim 50 naaldbomen.

Met zijn enorme hoeveelheid erts van bijna 30 miljoen ton is de Rammelsberg bepalend geweest voor de ontwikkeling van de stad Goslar aan de rand van de Harz en was deze aanleiding voor keizer Hendrik II hier een palts te stichten. In 1009 vond in Goslar de eerste Rijksdag plaats en tot 1253 was Goslar residentiestad van de Duitse koningen en keizers. In 1988 werd de ertswinning na bijna 1.000 jaar gestaakt, maar in een museum met een indrukwekkende omvang en authenticiteit leeft de mijnbouw nog altijd voort.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.