Park City in Utah, snelste Amerikaanse sneeuw

Wintersport met een snowboard. Foto: Elkedagvakantie


Met de directe vlucht vanaf Amsterdam naar Salt Lake City wordt Amerika’s grootste skigebied, Park City Mountain Resort in de staat Utah in één keer op de kaart gezet als snelst bereikbare skibestemming. Het klinkt bizar maar toch is het zo: als je de incheck (2 uur) , de vluchtduur (10u45min) en vervolgens aankomst/douane (1 uur) en busritje van een half uur naar Park City bij elkaar optelt dan ben je feitelijk niet veel meer reistijd kwijt dan per auto naar bijvoorbeeld Val Thorens in Les Trois Vallées in Frankrijk.

Zilvermijnstadje
Park City is een voormalige zilvermijnstadje en stamt uit de 19e eeuw. Het bruisende middelpunt is de historische Main Street. Hier herleeft de old-american charm, met saloons, restaurants, bars en een rijk cultureel aanbod van theaters en bioscopen. Het skigebied werd vorig jaar verbonden met ‘buur’ The Canyons. Hierdoor ontstond het grootste skigebied van Amerika: Park City Mountain Resort, met meer dan 300 trails en pistes.

Sundance Film Festival
Park City is tevens het epicentrum van het aanstaande Sundance Film Festival. Initiator van dit mega-filmevent – na Cannes de grootste – is filmster Robert Redford. Ooit gestart in 1981 in zijn eigen kleine skiresort Sundance, een tiental kilometers verderop, met als doel om jonge filmmakers een kans te geven. Nu zijn Park City en Salt Lake City de locaties om de 40.000 bezoekers te herbergen. De eerstvolgende editie van het Sundance Festival vindt plaats van 19 tot 29 januari 2017, met als speciale gast Al Gore, die hier zijn opvolger van An unconvenient truth in première laat gaan.

Salt Lake City wordt 4 keer per week direct vanaf Amsterdam aangevlogen door Delta Air Lines. WintersportCanadaAmerika.nl is momenteel de enige reisorganisatie in Nederland die wintersportreizen aanbiedt naar de Park City Mountain Resort.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.